abtb Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Panzerhaubitze 2000 W litewskim malowaniu (standard NATO) o nazwie własnej "Rasa" A że moja "pancerka" odrobinę kuleje to wyszło jak zwykle Jak ktoś ma pytania to można pytać a ogólnie to można pisać I tyle Edytowane 14 Stycznia 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 12 Lutego 2018 Share Napisano 12 Lutego 2018 Jest moc. W sumie nie wiedziałem że Litwini je mają. Jaki to brąz w tym kamuflażu? Kalki sam robiłeś czy można gdzieś je kupić? Podstawka extra. Nie myślałeś żeby przykurzyć zawieszenie? Teraz taka czysta, a chyba musiała się przedzierać przez te zarośla ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lutego 2018 Autor Share Napisano 12 Lutego 2018 Jest moc. W sumie nie wiedziałem że Litwini je mają. Jaki to brąz w tym kamuflażu? Kalki sam robiłeś czy można gdzieś je kupić? Podstawka extra. Nie myślałeś żeby przykurzyć zawieszenie? Teraz taka czysta, a chyba musiała się przedzierać przez te zarośla ;-) Litwini na mocy kontraktu z bodajże września 2015 pozyskali od Niemców całą baterię haubic (albo i więcej, na pewno było uzupełnienie pakietu podstawowego o kilka-kilkanaście sztuk) wraz z wozami szkolnymi, dowodzenia i zaopatrzenia plus kilka sztuk w postaci złomu jako magazyny części zamiennych. Jeżeli chodzi o farby to odpowiem krótko - nie wiem i nie pamiętam. Model robiłem tak na "oko" tuż po premierze zestawu w Polsce, byłem wtedy na studiach tak więc chyba z 18-20 lat temu. Na pewno są to oleje. Ale czyje? Może Humbrola albo Modelaka (jakieś polskie), ewentualnie Agama. Licho wie, kompletna amnezja Model jest fragmentem "niemieckiej kolekcji" tzn są jeszcze w tych barwach: Marder, Fusch, Lusch i Leopard 2. Wszystkie w standardowym kamo robionym tymi samymi farbami. Wszystko stoi zakonserwowane i gotowe do "odgrzania" Przedmiotową haubicę po prostu wyciągnąłem z zakamarków magazynu i pokryłem lakierem akrylowym, W 2017 r. wystawiałem na imprezie w Wilnie parę swoich modeli i w ramach nagród (za Ka-29 ) dostałem kalki do trzech litewskich haubic. A że Litwini lubią jak ktoś robi "ich" sprzęt to zmyłem oznaczenia niemieckie i nakleiłem litewskie Efektem tego zabiegu był dyplom na imprezie w Kłajpedzie. W ramach przygotowań do imprezy w Borkach walnąłem "łosia" i BARDZO delikatnie przykurzyłem pigmentami. Niestety warstwa lakieru półmatowego w dość znaczny sposób "zredukowała" ten efekt. Ale da się poprawić A podstawka to efekt jednodniowego szaleństwa z tego co się pod rękę nawinęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Lutego 2018 Share Napisano 12 Lutego 2018 Jak się składało tego revela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Lutego 2018 Autor Share Napisano 13 Lutego 2018 Jak się składało tego revela ? Jak każdego "pancernego" Revella - rewelacyjnie. Trzeba tylko wziąć pod uwagę fakt iż wypraski pochodzą z pierwszego wypustu (2001 r.) A zatem są już prawie "pełnoletnie" . A jak widać po "lotniczych" reedycjach zestawów to o formy u Revella za bardzo nikt nie dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 A kalkomanie skąd? Własny druk, czy jakiś tajemny zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 A kalkomanie skąd? Własny druk, czy jakiś tajemny zestaw? Tak jak pisałem wcześniej, kalki dostałem na konkursie w Wilnie jako dodatek do dyplomu za Ka-29 Wyrób typowo litewski, bardzo dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Przyjemny w odbiorze. Podoba się. Podstawka też. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi