subaroman Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Dzis chcialbym Wam przedstawic kolejna ukonczona prace. Tym razem poszedlem w kierunku wyscigowek i zbudowalem model Hondy Civic EF3, ktora w tej wersji startowala w 1989 roku w japonskiej serii JTCC. Zestaw to produkcja Beemax`a z dedykowanymi blaszkami. Modelik zbudowalem prosto z pudelka i najwiekszymi zmianami, jakie zastosowalem, sa zmienione kolory wnetrza modelu. Udalo mi sie dopasc jedno zdjecie podobnej Hondy i wg niego pomalowalem srodek w czarny polmat, bez dodatku szarosci. Podsumowujac, Honda to super zestaw do budowy, sprawia duzo frajdy i przyjemnosci podczas pracy a efekt koncowy jest swietny. Polecam!! Edytowane 14 Lutego 2018 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 Piękny. Jak malowałeś światła? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Model mnie powalił. KOZACKI !!! Co do lamp i ich wykonania chętnie się podłączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Sadzac po efekcie oraz po wypowiedziach z poprzednich prac kolegi, odblysniki sa pomalowane markerem molotow chrome - daje swietny efekt. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Akurat tu odbłyśniki są po prostu prosto z pudełka efektowne, ale nie mające nic wspólnego z oryginałem w tym samochodzie... Model złożony bardzo ładnie, ja jako fan 4g cały czas zastanawiam się co zrobić z tymi tylnymi lampami i chyba najlepiej by było pomalować od spodu klosze na srebrno zamiast tych wkładów. Powinny wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Wtedy straci się wgl głębię. Nie lepiej zmatowić klosze od tyłu? A model tak, jak piszą poprzednicy, bardzo ładnie i czysto zrobiony, nie ma się do czego przyczepić! Czeka u mnie w kolejne też Civic z Beemaxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Podoba się. Głupie pytanie, może nie..... pasy były w zestawie czy sam je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Wnetrza tylnych lamp to chromowane czesci z zestawu, faktycznie nie wyglada to tak, jak byc powinno. Popracuje nad tym i poprawie, co trzeba. Pasy to zestaw dedykowanych blach z Beemaxa. Warto doplacic ze ten dodatek, gdyz model duzo zyskuje na wygladzie. Dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_y Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 @subaroman Cześć, zobaczyłem Twój model i pozazdrościłem mocno - wygląda to naprawdę dobrze - na tyle, że kupiłem sobie taki sam zestaw. W związku z tym, chciałbym zapytać jakich konkretnie farb używałeś przy malowaniu (o ile jeszcze pamiętasz)? Czy Twój egzemplarz również miał jedną parę kół "chromowaną", a drugą nie (czysty, biały plastik, jak reszta elementów w wypraskach), bo zastanawiam się czy jakiegoś wybrakowanego zestawu nie otrzymałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 13 Maja 2020 Autor Share Napisano 13 Maja 2020 O ile mnie pamiec nie myli, to tylne kola maja szerszy rant niz przod i ten rant jest chromowany. Przednie felgi sa tylko srebrne. Wszystko z zestawem jest ok. Pozdrawiam!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 13 Maja 2020 Share Napisano 13 Maja 2020 Piękny model. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi