Tiger44 Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 Witam, model, który wziąłem na warsztat to jak wspominam w tytule Karaś IBG, prezent choinkowy poleżał 2 miesiące i chyba dojrzał, bowiem coś udalo mi się przy nim popchnąć do przodu. Przy budowie modelu zamierzam wykorzystać zestawy Yahu(pasy oraz deska rozdzielcza) dokupiłem w celu ułątwienia budowy również maski firmy Montex. Nad malowaniem się waham, ale kusi mnie wykonanie rumuńskiej "rybki". W budowie postaram się poprawić swoje umiejętności w jak najczystszym wykonaniu modelu. Więcej dodatków niż wspomniane nie przewiduję, co do nitowania to zbyt doświadczony nie jestem, a nie chciałbym zepsuć modelu może poćwiczę na jakimś Plastyku tak by nie było potem żal zepsutego zestawu, a kiedyś spróbuję z następnym Karasiem... Zapraszam do oglądania moich prac i dawania konstruktywnych komentarzy... Zawartość pudełka + dodatki: Podczas budowy będę się posiłkował numerem TBIU dotyczącym ww. aeroplanu: Postępy w pracach: I tutaj pojawiają się takie pytanie: czy występowały rumuńskie Karasie z założonym fotokarabinem K-28 i czy da się to potwierdzić jakimiś materiałami archiwalnymi? Czy pasy od Yahu powinny być malowane czy są już barwione i czy należy przyklejać je już po pomalowaniu foteli? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Marca 2018 Share Napisano 3 Marca 2018 i dawania konstruktywnych komentarzy... zdjęcia wołają o pomstę do nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger44 Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 Postaram się przy następnej aktualizacji teraz to już ciemno było i tak dość słabo wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger44 Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Mam nadzieję, że nieco lepsze: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Przede wszystkim zadbaj o dobre światło. Jeśli twoje makro nie domaga, zdjęcia możesz robić z większej odległości, a potem w którymkolwiek programie do edycji zdjęć wytnij pożądany fragment. Będzie większy i wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Serio, nie widzisz, że dwa z nich są całkiem nieostre??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger44 Napisano 31 Maja 2018 Autor Share Napisano 31 Maja 2018 Witam; Wynalazłem czas na dalsze prace nad miniaturą. Postanowiłem zwaloryzować statecznik poziomy po przez wycięcie powierzchni sterowej i wklejenie jej wysuniętej: Postępy w pracach(pomalowano wnętrze, sklejony płatowiec) zostało jeszcze pod szpachlować pewne fragmenty łączeń kadłuba i skrzydeł, stateczników: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 31 Maja 2018 Share Napisano 31 Maja 2018 Nie umiesz wyostrzyć zdjęć, bo nawet monetę widać lepiej...nie wrzucaj czegoś takiego bo to nie ma sensu albo popraw światło i sprawdź jakość zdjęcia przed wrzuceniem, bo jestem pewien że da się tym co masz zrobić ładne zdjęcie a nie takie "coś". Pamięetaj żeby ustawić balans bieli na najsłabsze, z reguły żarowe najlepiej wychodzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 31 Maja 2018 Share Napisano 31 Maja 2018 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=175&t=47914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger44 Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Model ukończony w międzyczasie zmieniła się koncepcja malowania i wyszedł Polak, zapraszam do zobaczenia galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=61672 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi