dwis Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Witam, mam model o wymiarach 150x125x30 mm. I chciałem zrobić do tego dioramkę i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka Cytuj
reggy Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Fajnie wiedzieć, czy to samolot, statek, czołg, cywilny, kosmiczny, pociąg... Cytuj
Dumo Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 To ty wybierasz jaka ma być diorama i co ma być na niej... hehe a to dobre Cytuj
dwis Napisano 3 Lutego 2008 Autor Napisano 3 Lutego 2008 Sorry, Zapomniałem napisać że to jest samolot Cytuj
bartek_00 Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Weź podstawkę , która jest większa niż samolot i już , rób makietę . Albo rozplanuj sobie ile elementów na niej planujesz mieć. Cytuj
Barthass Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka Dobre, dobre! Cytuj
dwis Napisano 4 Lutego 2008 Autor Napisano 4 Lutego 2008 Dobre, dobre! Witam cię Barthass Jeśli chodzi ci o i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka to to jest moja pierwsza diorama którą chcę zrobić, więc się nie nabijaj ze mnie. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 4 Lutego 2008 Super Moderator Napisano 4 Lutego 2008 Wielkość zależy od tego, ile masz miejsca w domu i gdzie ją postawisz. Także co na niej ma się znajdować. Cytuj
Dumo Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Jest dużo zależności można zrobić diorame na cały obrys samolotu, można także zrobić tylko na koła i reszta będzie wystawać poza diorke. Można zrobić pod kątem z bajerem a można standardową od ciebie zależy jaka będzie, my możemy tylko doradzić technicznie. Cytuj
dwis Napisano 5 Lutego 2008 Autor Napisano 5 Lutego 2008 dwis a jaka ona będzie ? Chyba to będzie pas startowy jeszcze nie wiem dokładnie Cytuj
Constructor Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 to to jest moja pierwsza diorama którą chcę zrobić, więc się nie nabijaj ze mnie. Na pewno nikt się nie nabija - piszesz, ze masz model, ale nie podajesz jaki, czy to samolot, czy czołg, czy auto, z jakiego okresu, jaka skala, wtedy kazdy wiedziałby jak Ci pomóc Cytuj
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 Pokażę, moją dioramę, to sobie zobaczysz stosunek wielkości modelu, to wielkości dioramy i zobaczysz jak to wygląda, tutaj model z drugiej wojny i trawa, ale chodzi mi o rozmiary: Żeby nie zakładać nowego tematu spytam się tutaj. Jakie były wymiary beczek na paliwo? Chcę zrobić kilka od podstaw i wrzucić na tą dioramkę, ale nie znam wymiarów. Takie beczki... ja wiem...500l no nie wiem, może ktoś ma gotowe beczki, z jakiegoś czołgu w sklai 1:72 i mógłby pomierzyć? Pomóżcie proszę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi