dwis Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Witam, mam model o wymiarach 150x125x30 mm. I chciałem zrobić do tego dioramkę i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Fajnie wiedzieć, czy to samolot, statek, czołg, cywilny, kosmiczny, pociąg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 To ty wybierasz jaka ma być diorama i co ma być na niej... hehe a to dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Sorry, Zapomniałem napisać że to jest samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Weź podstawkę , która jest większa niż samolot i już , rób makietę . Albo rozplanuj sobie ile elementów na niej planujesz mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka Dobre, dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Dobre, dobre! Witam cię Barthass Jeśli chodzi ci o i nie wiem jakich wymiarów ma być ta dioramka to to jest moja pierwsza diorama którą chcę zrobić, więc się nie nabijaj ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Lutego 2008 Wielkość zależy od tego, ile masz miejsca w domu i gdzie ją postawisz. Także co na niej ma się znajdować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Jest dużo zależności można zrobić diorame na cały obrys samolotu, można także zrobić tylko na koła i reszta będzie wystawać poza diorke. Można zrobić pod kątem z bajerem a można standardową od ciebie zależy jaka będzie, my możemy tylko doradzić technicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 dwis a jaka ona będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 dwis a jaka ona będzie ? Chyba to będzie pas startowy jeszcze nie wiem dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 to to jest moja pierwsza diorama którą chcę zrobić, więc się nie nabijaj ze mnie. Na pewno nikt się nie nabija - piszesz, ze masz model, ale nie podajesz jaki, czy to samolot, czy czołg, czy auto, z jakiego okresu, jaka skala, wtedy kazdy wiedziałby jak Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Lutego 2008 Share Napisano 8 Lutego 2008 Pokażę, moją dioramę, to sobie zobaczysz stosunek wielkości modelu, to wielkości dioramy i zobaczysz jak to wygląda, tutaj model z drugiej wojny i trawa, ale chodzi mi o rozmiary: Żeby nie zakładać nowego tematu spytam się tutaj. Jakie były wymiary beczek na paliwo? Chcę zrobić kilka od podstaw i wrzucić na tą dioramkę, ale nie znam wymiarów. Takie beczki... ja wiem...500l no nie wiem, może ktoś ma gotowe beczki, z jakiegoś czołgu w sklai 1:72 i mógłby pomierzyć? Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi