Piotr_P Napisano 4 Marca 2018 Napisano 4 Marca 2018 Witam. Przedstawiam zacnemu gronu swój kolejny model. Szybki ,spontaniczny zakup żywicznego modelu Armo. Ponoć ostatni odlew w Jadarze. Ten pojazd jest tak okropnie brzydki ,że musiałem go mieć. Konstruktorzy chyba mocno zapatrzyli się w niemiecki A-7V ...Nawet nazwy podobne Czyli cały ja,jak coś jest brzydkie to mnie interesuje Jest to typowe Armo. Zaskoczył mnie bardzo dobry odlew kadłuba. Niestety czym głębiej w las..... Gąski rozpadały się w rękach,koła średniej jakości. Gąsienice więc byłem zmuszony odlać zzestawu M3A2 Bradley z Dragona. To ponoç ten sam wzór. Lufy kaemu i granatnika zrobiłem z igieł od strzykawek. Dokupiłem zestaw dodatków Black Dog do AAVP-7. Trochę było piłowania ,żeby to zgrać z Armo. Malowanie Gunze i Tamiya. Skomny weathering tylko oilbrusherami. Przesadziłem na lewym fartuchu ,a wszystkie próby korekcji powodowały łuszczenie się bezbarwnego. Wolałem zostawić jak jest. Wyszło jak wyszło.Jestem całkiem zadowolony z tego klocka żywicy.Sporo to waży chyba tyle co pojazd w 1:35 .... Cytuj
SAW Napisano 5 Marca 2018 Napisano 5 Marca 2018 Kolejny piękny brzydal. Dodatki go ożywiły. Malowanie super i kurzenie oilbrusherami dało fajny efekt. Widzę że tym razem podstawka USA. On w realu jest też strasznie duży, a jak kadłub pełny to naprawdę musi być ciężki maluszek ;-) Pozdrawiam Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Marca 2018 Autor Napisano 5 Marca 2018 Warto było dołożyć kilka złotówek na dodatki Black Doga. Przy okazji wagę zwiększyłem ;) Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2018 Napisano 6 Marca 2018 Ładny model! Starsznie obwieszony, co zakłóca jego niebanalną sylwetkę, ale jest ciekawie. To jedna z moich ulubionych maszyn amerykańskich, może przez skojarzenia z Sandcrawlerem Jawów ;) Tak często wspominasz , jaki to ciężar- zważ go może w końcu, będziemy wiedzić co i jak Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Marca 2018 Autor Napisano 6 Marca 2018 Ładny model! Starsznie obwieszony, co zakłóca jego niebanalną sylwetkę, ale jest ciekawie.To jedna z moich ulubionych maszyn amerykańskich, może przez skojarzenia z Sandcrawlerem Jawów ;) Tak często wspominasz , jaki to ciężar- zważ go może w końcu, będziemy wiedzić co i jak Skojarzenie z Gwiezdnym Wojnami jest chyba nawet lepsze niż z niemieckim A7V Ciężaru nie sprawdzę bo wagi nie posiadam.....to temat tabu w rodzinie Cytuj
ams Napisano 6 Marca 2018 Napisano 6 Marca 2018 Bardzo ładny monsterek. Ładnie wyszło ci z tym kurzem. Nie myślałeś o małych scenkach pod modele. Ładnie by się prezentowały. Cytuj
bazylms Napisano 6 Marca 2018 Napisano 6 Marca 2018 Bardzo rzadko spotykany model. Ładnie Ci wyszedł. Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Marca 2018 Autor Napisano 6 Marca 2018 Chroniczny brak miejsca na półce skutecznie studzi zamiary zrobienia podstawek. Cieszę się ,że model podoba się. Przyniósł mi sporo frajdy. Cytuj
zakurzony Napisano 7 Marca 2018 Napisano 7 Marca 2018 To jeszcze ja się przyłączę do pozytywnych ocen. Jak zwykle u Ciebie świetne malowanie i brudzenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi