Piotr_P Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Witam. Przedstawiam zacnemu gronu swój kolejny model. Szybki ,spontaniczny zakup żywicznego modelu Armo. Ponoć ostatni odlew w Jadarze. Ten pojazd jest tak okropnie brzydki ,że musiałem go mieć. Konstruktorzy chyba mocno zapatrzyli się w niemiecki A-7V ...Nawet nazwy podobne Czyli cały ja,jak coś jest brzydkie to mnie interesuje Jest to typowe Armo. Zaskoczył mnie bardzo dobry odlew kadłuba. Niestety czym głębiej w las..... Gąski rozpadały się w rękach,koła średniej jakości. Gąsienice więc byłem zmuszony odlać zzestawu M3A2 Bradley z Dragona. To ponoç ten sam wzór. Lufy kaemu i granatnika zrobiłem z igieł od strzykawek. Dokupiłem zestaw dodatków Black Dog do AAVP-7. Trochę było piłowania ,żeby to zgrać z Armo. Malowanie Gunze i Tamiya. Skomny weathering tylko oilbrusherami. Przesadziłem na lewym fartuchu ,a wszystkie próby korekcji powodowały łuszczenie się bezbarwnego. Wolałem zostawić jak jest. Wyszło jak wyszło.Jestem całkiem zadowolony z tego klocka żywicy.Sporo to waży chyba tyle co pojazd w 1:35 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Kolejny piękny brzydal. Dodatki go ożywiły. Malowanie super i kurzenie oilbrusherami dało fajny efekt. Widzę że tym razem podstawka USA. On w realu jest też strasznie duży, a jak kadłub pełny to naprawdę musi być ciężki maluszek ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Warto było dołożyć kilka złotówek na dodatki Black Doga. Przy okazji wagę zwiększyłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Ładny model! Starsznie obwieszony, co zakłóca jego niebanalną sylwetkę, ale jest ciekawie. To jedna z moich ulubionych maszyn amerykańskich, może przez skojarzenia z Sandcrawlerem Jawów ;) Tak często wspominasz , jaki to ciężar- zważ go może w końcu, będziemy wiedzić co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Ładny model! Starsznie obwieszony, co zakłóca jego niebanalną sylwetkę, ale jest ciekawie.To jedna z moich ulubionych maszyn amerykańskich, może przez skojarzenia z Sandcrawlerem Jawów ;) Tak często wspominasz , jaki to ciężar- zważ go może w końcu, będziemy wiedzić co i jak Skojarzenie z Gwiezdnym Wojnami jest chyba nawet lepsze niż z niemieckim A7V Ciężaru nie sprawdzę bo wagi nie posiadam.....to temat tabu w rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Aaaa, rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Bardzo ładny monsterek. Ładnie wyszło ci z tym kurzem. Nie myślałeś o małych scenkach pod modele. Ładnie by się prezentowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Bardzo rzadko spotykany model. Ładnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Chroniczny brak miejsca na półce skutecznie studzi zamiary zrobienia podstawek. Cieszę się ,że model podoba się. Przyniósł mi sporo frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 7 Marca 2018 Share Napisano 7 Marca 2018 To jeszcze ja się przyłączę do pozytywnych ocen. Jak zwykle u Ciebie świetne malowanie i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Marca 2018 Autor Share Napisano 7 Marca 2018 Dzięki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi