Jump to content

M-ATV

dr.Watson
 Share

Recommended Posts

Takiego M-ATV zrobiłem w tygodniu. Model Panda 1:35. Wtrysk taki sobie. Instrukcja pisana Brailem. W stylu domysl się do czego to może być. Skopałem przód, tzn reflektory, zajechałem klejem że nie udało się uratować dlatego są dziwnie srebrne :(

npcaSCv.jpg

IfzUVuU.jpg

vZYVEC7.jpg

AX3EZIO.jpg

L8sKmcP.jpg

f9HUA08.jpg

Cześć...

Reflektory - reflektorami, ale poza nimi to spierniczyłeś całe malowanie... Po pierwsze primo w 3 camo Nato malowane są tylko M-ATV z jednostki inżynieryjnej US Army, więc bez żadnego uzbrojenia (bez wieży). Po drugie jeśli nawet małe sci-fi to układ plam bardziej wyraźny i ostrzejsze przejścia kolorów. Teraz to jedna wielka zielonobrązowa ciapa na zdjęciu... Detal typu lusterka i anteny też nie porywa... Jak to mówią - "szału nima, dupy nie urywo..." Model to faktycznie koszmarek w budowie, ale malowanie spaprałeś własnymi rękoma.

Po pierwsze primo w 3 camo Nato malowane są tylko M-ATV z jednostki inżynieryjnej US Army, więc bez żadnego uzbrojenia (bez wieży)

Całe szczęście, że nie wiedzieli o tym ci, którzy tak pomalowali M-ATV wysłane do Korei Południowej:

20151119_144424_HDR%202.jpg

20151119_144438.jpg

Nawet jeżeli to jest jednostka inżynieryjna US Army, to jak widać ten schemat malowania nie wyklucza wieży. Oczywiście bardzo wiele w tym modelu jest sci-fi (bądź what-if, jak kto woli), bo te wszystkie anteny, Rhino wskazują na bliskowschodni teatr działań, a tam to już na pewno trójkolorowych nie było...

Co do wykonania, to faktycznie nienajlepiej, ani w ogóle (rozmycie plam), ani w szczególe (detale).

To mnie naprostowałeś Kuba... Ale to jest w miarę świeży temat.. Wcześniej w US Army 3 Camo były tylko "bazowe" z jednostki inżynieryjnej... Reszta piaskowych... Stacjonujące w Powidzu pacnęli wałkiem na jednolity zielony... A tu piszesz, że do Korei też w kamuflażu...