Hubert Kendziorek Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 (edited) Warto zobaczyć zdjęcia m.in Devastatorów i Wildcata pod wodą, pięknie zachowane. https://www.paulallen.com/uss-lexington-wreck-located-rv-petrel/ Zwłaszcza to, fajna inspiracja, a że mam gdzieś na stryszku Trumpkowego... (edit: linkuję, zdjęcie b. duże). https://www.paulallen.com/wp-content/uploads/F-5-2.png Z pozdrowieniami Hubert Edited March 6, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 o kurcze, kapitalna sprawa swoją drogą ciekawy jest dla mnie fakt że w temacie USS Lexington dominują modele pierwszego (CV-2) a jakoś drugi (CV-16) mam wrażenie że jest trochę pomijany mimo że dotrwał w służbie do początku lat 90tych (miałem okazję go zwiedzić w grudniu 2017, jako nie-okrętowiec złożyłoby się takiego w 1:700; CV-16 znam tylko Dragona - od dawna niedostępny, a CW-2 ciągle jakiś wychodzi) pozdr ww Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Z tym że ciągle coś wychodzi to bym nie przesadzał, na tę chwilę dostępny jest tylko CV-2 od Menga i ewentualnie stara Tamiya Chociaż fakt, cały typ Essex zasługuje na więcej uwagi firm modelarskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 i jeszcze Fujimi z dostępnych w 1/700, i Trumpek w 1/350, ale to wszystko to właśnie CV-2, a CV-16 ni hu hu... pozdr ww Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted March 6, 2018 Author Share Posted March 6, 2018 ale to wszystko to właśnie CV-2, a CV-16 ni hu hu... Może dlatego, że CV-16 ma mniejszy komin ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 coś w tym może być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts