Hubert Kendziorek Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) Warto zobaczyć zdjęcia m.in Devastatorów i Wildcata pod wodą, pięknie zachowane. https://www.paulallen.com/uss-lexington-wreck-located-rv-petrel/ Zwłaszcza to, fajna inspiracja, a że mam gdzieś na stryszku Trumpkowego... (edit: linkuję, zdjęcie b. duże). https://www.paulallen.com/wp-content/uploads/F-5-2.png Z pozdrowieniami Hubert Edytowane 6 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 o kurcze, kapitalna sprawa swoją drogą ciekawy jest dla mnie fakt że w temacie USS Lexington dominują modele pierwszego (CV-2) a jakoś drugi (CV-16) mam wrażenie że jest trochę pomijany mimo że dotrwał w służbie do początku lat 90tych (miałem okazję go zwiedzić w grudniu 2017, jako nie-okrętowiec złożyłoby się takiego w 1:700; CV-16 znam tylko Dragona - od dawna niedostępny, a CW-2 ciągle jakiś wychodzi) pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Z tym że ciągle coś wychodzi to bym nie przesadzał, na tę chwilę dostępny jest tylko CV-2 od Menga i ewentualnie stara Tamiya Chociaż fakt, cały typ Essex zasługuje na więcej uwagi firm modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 i jeszcze Fujimi z dostępnych w 1/700, i Trumpek w 1/350, ale to wszystko to właśnie CV-2, a CV-16 ni hu hu... pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 ale to wszystko to właśnie CV-2, a CV-16 ni hu hu... Może dlatego, że CV-16 ma mniejszy komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 coś w tym może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi