Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model ukończony.

Wszystko co dobre i złe zostało powiedziane w warsztacie. W tym miejscu prezentuję swoją pracę modelarską.

Galerię podzieliłem na dwie części: biel i czerń.

Zapraszam do oglądania:

BIEL

x7iR7DP.jpg

DEiG6wT.jpg

XIR9Ssa.jpg

SaHfmi0.jpg

k1Tzg7W.jpg

wJ6uk0h.jpg

EV3WQuG.jpg

wyiqZvp.jpg

2W2MQ84.jpg

6EH079h.jpg

Zdjęcia spodu modelu odwróciłem o 180 st., tak aby oglądać je w pozycji "naturalnej"...

5Ru0eCZ.jpg

RNYlcVX.jpg

Ng4Vb8C.jpg

iJK6xrt.jpg

FYPvIGr.jpg

Mh5xwjk.jpg

uFLJERL.jpg

GGhgK1H.jpg

CZERŃ

fxlTUHE.jpg

Uw8UdDR.jpg

zJpEJbK.jpg

fXfAoCk.jpg

qFkK6s1.jpg

OCVQctm.jpg

Nad Gorzowem Wielkopolskim...

Ostatnia fotka to fotomontaż udający niski przelot w okolicach mojego rodzinnego miasta Gorzowa Wielkopolskiego

Fotka z panoramą miasta zrobiona osobiście dronem ok. 6 km od granic miasta z wysokości 295 m.

Powiedzmy, że to taki przelot lotem koszącym :P

8pVTzwS.jpg

Napisano

Z przygodami, ale 29ty zawsze na propsie Dokształt dostałeś w warsztacie, jak będziesz chciał z niego skorzystać kolejną razą to skorzystasz, a jak nie to nie

Migacz, z kilkoma czysto subiektywnymi "ale" i "a-ja-bym" podoba się.

Napisano

Ale pilot kultura, nad miasto nie wleciał, ładnie nad Wieprzyce czy nawet Jenin poszedł

Sławek - model może się podobać na zasadzie wrażeń estetycznych. To, co mnie dziwi w takich pracach, to zasadniczo świadome odejście od oryginału mimo wskazówek udzielanych z wyprzedzeniem. Różnica w pracy, wysiłku i zaangażowaniu byłaby znikoma, a wartość poznawcza większa. Trochę szkoda, tym bardziej, że zagadką pozostaje tendencja - w poprzednich samolotach też były freestajle.

Istotna rzecz - jak robimy samolot "stąd" to jedynym pozornym minusem jest to, że "publika" wyłapie wszystkie błędy. Poza tym są same plusy - wiara dostarczy masę informacji i dokumentacji. Tylko brać i korzystać. Co innego jakiś hydroplan z Alaski...

Mam nadzieję na skok merytoryczny, technicznie przecież nie ma się co czepiać

Napisano
... to jedynym pozornym minusem jest to, że "publika" wyłapie wszystkie błędy. Poza tym są same plusy - wiara dostarczy masę informacji i dokumentacji. Tylko brać i korzystać...

W sedno , mi osobiście to wcale nie przeszkadza . W tej chwili jestem zwolennikiem robienia szybkich modeli ( w sensie czasu pracy ) ale rakiety to już można było i nadal można powiesić prawidłowo .

Jeszcze ktoś zachwycony galeria podejrzy i błąd będzie powielony .

Zwłaszcza , ze potrafisz się zaprezentować w warsztacie i galerii.

Bardzo ładnie , czysto wyszła owiewka . Jakiegoś specyfiku użyłeś , czy ten model tak ma ?

Pozdrawiam i jaki następny model ?

Hello