oltrans Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Witam ostatnio skończyłem model mecrdesa actros mp4 z italeri oraz przyczepę Mercedesa sklejało się dość dobrze do momentu gdy przyszło łączyć zderzaki oraz kabinę z ramą.Połączenie tych elementów aby wszystkie pasowały idealnie, praktycznie nie było możliwe (przy opcji z otwierana kabiną)Niestety musiałem przykleić kabinę na stałe.Zabudowa oraz przyczepa powstała od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Super to wygląda. Najbardziej jestem pod wrażeniem tej klamry przy pasie zabezpieczającym towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Również jestem pod dużym wrażeniem, zwłaszcza tej części którą robiłeś od podstaw. Plandeka, pasy klamry - wszystko jak żywe. Super. Wydaje mi się, że kabinę mógłbyś jeszcze pociągnąć bezbarwnym. Jak na nowy wóz trochę za słabo się błyszczy (to tylko moje odczucie). Czy tył kabiny nie jest podniesiony. Trochę dziwnie wygląda ten prześwit między częściami błotnika, ale może tak ma być - specjalistą od szczegółów nie jestem. Ale nie zmienia to faktu, że pierwsze wrażenie było takie, że zamieściłeś zdjęcia oryginału. PS. Dziękuję za umieszczenie tabliczek z imionami: moim i mojej żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcie to pomyślałem że otwierasz wątek warsztatowy i wrzucasz zdjęcia oryginałów na których się będziesz wzorował. Super realistycznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Nie wierze że to są modele. Pięknie zdobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Ładne zdjęcia, jest też kilka fajnych smaczków. Ogólnie podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Super zestaw ! Pogratulować wykonania. Świetne dodatki, na zewnątrz jak i wewnątrz- dodaj niesamowitego klimatu modelowi. Mnie osobiście kłują tylne piasty które nie są skrócone i przez to tylne koła w MB trochę tracą na tym. Ale tak poza tym to kawał świetnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Piękne realistyczne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Model pierwsza klasa, tak mi brakuje trzeciej wleczonej osi w ciężarówce ale rozumiem, że na czymś się wzorowałeś pasy Masz od Roseckiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Model pierwsza klasa, tak mi brakuje trzeciej wleczonej osi w ciężarówce ale rozumiem, że na czymś się wzorowałeś pasy Masz od Roseckiego?? Zestaw miał być w innej konfiguracji niż wyszedł.Chciałem aby miał zabudowę plandekową do wożenia mebli czy aluminium,do takich zastosowań 2 osie były by idealne.Niestety zabudowa nie wyszła,i postanowiłem że zabuduje go platformą. Czasami takie zestawy się zdarzają,zresztą widziałem kiedyś merca z platformą też mp4 tylko że z mniejsza budą który miał dwie osie,hds-a i przyczepę jednoosiową Napinacze od pasów wytrawił mi kolega,są dokładnie takie jak w rzeczywistości.Ja je złożyłem i resztę elementów dorobiłem sam Super to wygląda. Najbardziej jestem pod wrażeniem tej klamry przy pasie zabezpieczającym towar. Dzięki,przy pasach było sporo pracy ale się opłacało. Piękne realistyczne wykonanie. Dzięki Super zestaw ! Pogratulować wykonania. Świetne dodatki, na zewnątrz jak i wewnątrz- dodaj niesamowitego klimatu modelowi. Mnie osobiście kłują tylne piasty które nie są skrócone i przez to tylne koła w MB trochę tracą na tym. Ale tak poza tym to kawał świetnego modelu Dzięki,staram sie budować tak modele aby miały jak najwięcej polskiego klimatu. Co do tych piast, gdy je montowałem spojrzałem do prospektu actrosa i tam wydawały się dobre,ale jak teraz dokładnie się przyjrzałem to są trochę za długie. Ładne zdjęcia, jest też kilka fajnych smaczków.Ogólnie podoba się. Dzięki za komentarz.Staram się aby takich smaczków było jak najwięcej. Nie wierze że to są modele. Pięknie zdobione. Dzięki za komentarz Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcie to pomyślałem że otwierasz wątek warsztatowy i wrzucasz zdjęcia oryginałów na których się będziesz wzorował.Super realistycznie to wygląda. Dzięki!!! Również jestem pod dużym wrażeniem, zwłaszcza tej części którą robiłeś od podstaw. Plandeka, pasy klamry - wszystko jak żywe. Super.Wydaje mi się, że kabinę mógłbyś jeszcze pociągnąć bezbarwnym. Jak na nowy wóz trochę za słabo się błyszczy (to tylko moje odczucie). Czy tył kabiny nie jest podniesiony. Trochę dziwnie wygląda ten prześwit między częściami błotnika, ale może tak ma być - specjalistą od szczegółów nie jestem. Ale nie zmienia to faktu, że pierwsze wrażenie było takie, że zamieściłeś zdjęcia oryginału. PS. Dziękuję za umieszczenie tabliczek z imionami: moim i mojej żony Dzięki. Ten actros trochę wyprzedził swoją epokę gdy wchodził na rynek,nadal prezentuje się jakby wydali go w tamtym roku a może mieć już 7 lat więc nie jest taki nowy... Tył kabiny nie jest podniesiony,w oryginale jest spora przerwa pomiędzy tymi elementami . Super to wygląda. Najbardziej jestem pod wrażeniem tej klamry przy pasie zabezpieczającym towar. Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Przepraszam za post pod postem. Zdjęcia mercedesa startują w konkursie na najlepsze zdjęcie miesiąca.Gdybyście mieli trochę czasu możecie zagłosować, najlepiej na zdjęcie Olafa Ptaka które ma najwięcej głosów,pod tym linkiem http://trailer.pl/konkurs/ głosować można raz dziennie. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi