Bengal Napisano 14 Kwietnia 2018 Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Dobry wieczór, ̶P̶a̶n̶ ̶p̶ó̶ź̶n̶i̶e̶j̶ Pantera, model Tamiyi trafił w moje ręce całkiem przypadkowo, podczas wizyty w Chematiku gdzieś na początku 2017r. chciałem kupić sobie model, żona wyraziła zgodę ale warunkiem był jej wybór. No i wybrała różowy . Zacząłem go rok temu, skleiłem podwozie (krzywo i niechlujnie) położyłem jakiś podkład i tak zostawiłem. Jako, że mam zakaz kupowania nowych modeli póki nie skończę rozgrzebanych i tych z półki więc po nosorożcu wznowiłem walkę z panterą. Kolor bazowy to mieszanka czerwonego, białego i buffa od tamiyi (proporcje według uznania żony) jako błyszczący użyłem pierwszy raz nie dawno zakupiony mr. color GX super clear III (bardzo bardzo się błyszczy ). Brudzenie to co lubię najbardziej Obicia zrobiłem gąbką, na koła suchy pigment od AK a na model użyłem dwóch oil brusherów miga sunny i basic flesh i to wszystko. Na sam koniec psiknąłem flat clear z kropelką glossa. No dobra czas na zdjęcia i na czarnym na koniec porównanie z Rhino Wiele rzeczy zrobiłbym inaczej, jest jedna rzecz która mnie strasznie denerwuje (która zjebałem po prostu). No nic, kolejny model dokończony. Trzeba rozpocząć jakiś nowy projekt. Nie powiem, że sam model mi się podobał i myślę nad czymś z DAK. pozdrawiam, B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Ogólnie to całkiem nieźle. Co mi się nie podoba to te tobołki na masce, i krzywe lufy KM-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Temat ciekawy, taki różowy odrobinę Jak napisał "bazylms" - "całkiem nieźle" Kolor - nie wiem czy zgodny z oryginałem ale jak dla mnie bardzo fajny Bardzo mi się podobają opony - wyglądają na całkiem ładnie "zjechane" na pustynnych żwirach Ale patrzę i po głębszym zastanowieniu to tak to widzę: - lufę to można jakoś naprostować i problem to nie jest - "szyneczkę babuni" na podszybiu to można by było delikatnie jakimś wodnym klejem (wikolem) przetrzeć i posypać jakimś mielonym suszem w kolorze piasek/żółć i niech udaje siatkę maskującą Ale za ......... to ja Kolegę W Wa-wie to by Tobie pierwszy patrol drogówki dowód skasował I nie pisz że się Tobie już nie chce tylko poprawiaj te trzy "babole" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Ogólnie to całkiem nieźle. Co mi się nie podoba to te tobołki na masce, i krzywe lufy KM-ów. Dziękuje. ta "szynka" na masce to masakra, pożałowałem tych 8 dych na dodatkową żywicę :( krzywe lufy :( te grube palce Temat ciekawy, taki różowy odrobinę Jak napisał "bazylms" - "całkiem nieźle" Kolor - nie wiem czy zgodny z oryginałem ale jak dla mnie bardzo fajny Podziękowania należą się żonie Bardzo mi się podobają opony - wyglądają na całkiem ładnie "zjechane" na pustynnych żwirach Dzięki ! mniej znaczy lepiej Ale patrzę i po głębszym zastanowieniu to tak to widzę: - lufę to można jakoś naprostować i problem to nie jest - "szyneczkę babuni" na podszybiu to można by było delikatnie jakimś wodnym klejem (wikolem) przetrzeć i posypać jakimś mielonym suszem w kolorze piasek/żółć i niech udaje siatkę maskującą Fakt lufy to nie problem, w sumie to na szynkę nie kładłem żadnych olei, pigmentów to na pewno mój błąd, ale w końcowym etapie chciałem już go tylko skończyć... Ale za ......... to ja Kolegę W Wa-wie to by Tobie pierwszy patrol drogówki dowód skasował I jeszcze krzywo wklejona blacha ..... masakra to zje****..... pewnie nie pierwszy i ostatni raz I nie pisz że się Tobie już nie chce tylko poprawiaj te trzy "babole" Nie chce mi się ale w wolny weekend siądę i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale reflektorów nie będę ruszał bo będzie jeszcze gorzej Tomku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Całkiem spoko. Tez kleiłem ten model, chyba z rok temu: https://www.facebook.com/pg/panzermachine/photos/?tab=album&album_id=1824043664516678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Nie chce mi się Oj chyba przy okazji pobytu w stolicznym gradzie będę musiał Koledze światopogląd wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi