Matys Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Do zadań operacyjnych mieszanie AGM-154 i GBU-38 wielkiego sensu nie ma - JSOW to uzbrojenie do wystrzelenia z kilkudziesięciu kilometrów, bomby do zrzucenia bezpośrednio nad celem. Dużo bardziej realistyczne będą jednak cztery JDAMy. Chciałem też powiedzieć, że AGM-154 raczej nie może wisieć na BRU-57, ale sprawdziłem dokładniej i wychodzi mi, że jednak może Teoretycznie twój pomysł może zadziałać, praktycznie bym odradzał ze względu na mieszanie uzbrojenia służącego do różnych typów misji. Z drugiej strony to widywałem zdjęcia amerykańskich szesnastek z podwieszonymi asymetrycznie AGM-88 i GBU-38, ale to też inny rodzaj pocisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Przy okazji miałbym pytanie...Bo nie mam GBU-12 a mam 2 szt. AGM-154 tylko, że w wersji A. Czy ona wizualnie różni się od wersji C? Jeśli nie to na jedno skrzydło 2 szt. GBU-38 na belce BRU-57 a na drugim 2 szt. AGM-154 również na belce BRU-57 mogłoby fajnie wyglądać Co myślicie? A od C różni się nieznacznie: nieco inne linie podziału, szczególnie na nosie bomby, nieco inne stencilsy i to chyba wszystko zewnętrznie. Nie widziałem jednak nigdy aby jakikolwiek samolot (może poza B-1B) przenosił po dwa AGM-154 na jednym pylonie. Nie widziałem chyba nigdy żeby jakikolwiek samolot poza wspomnianym przenosił na raz więcej niż dwie sztuki tych bomb. Zdecydowanie byłoby to dziwne, gdyby nasz F-16 miał podpięte tak dwa AGM-154 na jednym pylonie i to na jednym skrzydle. Jeśli chcesz tę bombę podpiąć, to doradzałbym jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 12 Maja 2018 Autor Share Napisano 12 Maja 2018 OK. Dzięki. Coś wymyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Nie widziałem jednak nigdy aby jakikolwiek samolot (może poza B-1B) przenosił po dwa AGM-154 na jednym pylonie. Nie widziałem chyba nigdy żeby jakikolwiek samolot poza wspomnianym przenosił na raz więcej niż dwie sztuki tych bomb. To zobacz Nie zmienia to jednak faktu, że raczej nie jest to stosowany układ na naszych F-16. Podobnie jak mieszanie tych pocisków z bombami na jednym samolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 W czasie testów? To i w kabinie pilot może przewozić granat. Pokaż mi jakikolwiek samolot z bojowym albo treningowym uzbrojeniem w takiej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 20 Maja 2018 Autor Share Napisano 20 Maja 2018 Cześć. Wymieniłem galerię z wprowadzonymi poprawkami. Nowe zdjęcia w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 Cześć.Wymieniłem galerię z wprowadzonymi poprawkami. Nowe zdjęcia w pierwszym poście. Teraz jest petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Dzięki I dzięki za wszystkie rady i pomoc przy poprawie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi