Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam obydwa rozgrzebane. Sprawa ma się tak:

A) Kinetic jest podobno przeskalowany (za duży) jak na 1/35 (faktycznie główne elementy są nieco większe niż u Pandy), Panda podobno jest bliższa skali 1/35.

+ jeśli ma to dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie to plus dla Pandy

B) Kinetic ma skrętne przednie koła, Panda nie.

+ dla Kinetic'a

C) Jeden i drugi zestaw ma sporo dedykowanych blach do wnętrza, jednak wyposażenie pudełka jest dużo lepsze w Kineticu; dostajemy sporo elektroniki i wyposażenia, które Panda Pominęła. Przez okna i tak niewiele widać - jeśli zamkniesz drzwi to Kinetic nie wymaga aż tak bardzo waloryzowania wnętrza.

+ dla Kinetic,a

D) Koła w jednym jak i w drugim do wymiany

- dla obu

E) Błędy w instrukcji w obu przypadkach

- dla obu

F) Składalność - w mojej opinii Kinetic jest odrobinę lepiej spasowany i rozwiązany.

W mojej opinii Kinetic jest po prostu bardziej przyjazny. Panda lepiej trzyma wymiar, ale w mojej opinii w przypadku tego pojazdu (obwieszonego antenami itp.) nie jest to decydujące. Osobiście poleciłbym Kinetic'a ale głosy mogą być różne.

Napisano

Ewentualnie poszukaj w sieci recenzji poniższego modelu. O ile są, bo to nowość, nie mam pojęcia czy jest już na rynku. Czytałem plotki, że Panda - oprócz dodania nowych elementów charakterystycznych dla wersji A1 - ma poprawić to i owo, bo krytyka poprzednich dwóch M-ATV była spora. Polacy używali wersji M1240, nie M1240A1, ale tutaj elementy A1 miały być jako dodatkowe. Choć i to warto sprawdzić.

1108040-20627-79-pristine.jpg

Napisano

Przy nowym modelu masz już dodane dodatkowe lusterka wsteczne, montowane do maski. Wcześniej nie było tego elementu - więc jest spory plus (bo zwierciadła są obłe - jak wycinek kuli - sporo grzebania przy nich.

Napisano

Nie miałem wcześniej pojęcia o tym nowym zestawie. Jeśli rzeczywiście poprawili stary, widać, że dodali parę blaszek fototrawionych i lusterka na pałąkach, to na Polaka brał bym tego. Odpada ci rzeźbienie lusterek.

Napisano

To teraz by się przydało porównanie tego zestawu i Kinetic. Pewno się okaże że sobie tego Kinetica kupiłem za szybko.

Napisano

Przewagą tego nowego są dodatkowe lusterka na pałąkach. A kinetica nie żałuj, będziesz zadowolony. Masz elektronikę, skrętne koła. I większą łatwość montażu. Podaj adres na PW to Ci podeślę poprawki do instrukcji. Mam pewien pomysł, ale to na PW.

Napisano

Miałem watpliwą przyjemność klejenia Kinetica z bigedem Eduarda.

Faki, kanty, i twaty( Bazylyms pewnie wie o czym mówię :-)) leciały na okrągło...więc nie polecam. Z drugiej strony Cougar Pandy też dupy nie urwał, więc cokolwiek wybierzesz to nerwica murowana...

P.S. Ten nowy model Pandy nadal nie ma lusterek na wieży...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Napisano

Tak, wiem. Czasem sam używam, he, he.

Ja tak tylko piszę, bo ja kiedyś wymęczyłem Whippet z Emhar a teraz są takie ładne zestawy na rynku że nic tylko wycinać i sklejać...