net_sailor Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Nadal próbuję swych sił w pojazdach. Działko malowane farbą Hataka Blue line psikaną z aerografu. Da się, ale praca mniej przyjemna niż z "pomarańczką". Ogółem modelik fajny i bardzo szczegółowy jak na pionek do gry, ale instrukcja montażu wielkości znaczka pocztowego to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Bardzo ładnie wyszło Przyczepię się jedynie do podstawki, która wygląda jak jakiś placek brudnego ciasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 ja do naleśników przywykłem ,-)) Chociaż, liczę na to, że kiedyś doczekam się placka z mąki, uczciwie pieczonego na patelni. To by było COŚ !!! Modelik elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 Bardzo fajna pelotka wyszła. Można było tylko nawiercić otwory w talerzach i w przednich kołach oraz pomyśleć o okablowaniu z cienkiego drutu. Opony to jaka farba? U mnie na tym odcinku trwa wieczna walka i albo wychodzą mi całkiem czarne albo za bardzo szare, tu (o ile fotki dobrze oddały kolor) wyszedł dobry "gumowy" kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2018 Tak, wiem o pewnych uproszczeniach modelu. Te stopy (talerze) podpórek to w ogóle proszą się o perforowany dodatek z blaszki. Z perforowanymi blaszanymi miskami foteli mogłoby być gorzej ze względu na pofałdowany kształt siedziska. Co do perforacji kół to nie jest to konieczne - były też egzemplarze z pełnym deklem od wewnętrznej strony tak jak przedstawia to model: Niestety na to wszystko nie miałem zbytnio czasu. Modelik był robiony w 3 wieczory na konkurs w Koszalinie. Mam w planie zrobić kolejnego Boforsa już na spokojnie, w położeniu bojowym i z większą ilością szczegółów i raczej w trzykolorowym kamuflażu. Oponki to nieśmiertelny Revell nr 9, po przykurzeniu Dust Effectem dobrze oddaje gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi