net_sailor Napisano 1 Czerwca 2018 Napisano 1 Czerwca 2018 Nadal próbuję swych sił w pojazdach. Działko malowane farbą Hataka Blue line psikaną z aerografu. Da się, ale praca mniej przyjemna niż z "pomarańczką". Ogółem modelik fajny i bardzo szczegółowy jak na pionek do gry, ale instrukcja montażu wielkości znaczka pocztowego to porażka. Cytuj
Adamerio Napisano 1 Czerwca 2018 Napisano 1 Czerwca 2018 Bardzo ładnie wyszło Przyczepię się jedynie do podstawki, która wygląda jak jakiś placek brudnego ciasta... Cytuj
spiton Napisano 2 Czerwca 2018 Napisano 2 Czerwca 2018 ja do naleśników przywykłem ,-)) Chociaż, liczę na to, że kiedyś doczekam się placka z mąki, uczciwie pieczonego na patelni. To by było COŚ !!! Modelik elegancki. Cytuj
Michal_G Napisano 4 Czerwca 2018 Napisano 4 Czerwca 2018 Bardzo fajna pelotka wyszła. Można było tylko nawiercić otwory w talerzach i w przednich kołach oraz pomyśleć o okablowaniu z cienkiego drutu. Opony to jaka farba? U mnie na tym odcinku trwa wieczna walka i albo wychodzą mi całkiem czarne albo za bardzo szare, tu (o ile fotki dobrze oddały kolor) wyszedł dobry "gumowy" kolor. Cytuj
net_sailor Napisano 4 Czerwca 2018 Autor Napisano 4 Czerwca 2018 Tak, wiem o pewnych uproszczeniach modelu. Te stopy (talerze) podpórek to w ogóle proszą się o perforowany dodatek z blaszki. Z perforowanymi blaszanymi miskami foteli mogłoby być gorzej ze względu na pofałdowany kształt siedziska. Co do perforacji kół to nie jest to konieczne - były też egzemplarze z pełnym deklem od wewnętrznej strony tak jak przedstawia to model: Niestety na to wszystko nie miałem zbytnio czasu. Modelik był robiony w 3 wieczory na konkurs w Koszalinie. Mam w planie zrobić kolejnego Boforsa już na spokojnie, w położeniu bojowym i z większą ilością szczegółów i raczej w trzykolorowym kamuflażu. Oponki to nieśmiertelny Revell nr 9, po przykurzeniu Dust Effectem dobrze oddaje gumę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi