Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej,

czy na takie coś jak na poniższych zdjęciach to tylko poradzi zaszpachlowanie tego a potem odtworzenie linii podziału?

Fotki:

a) z jednej strony skrzydła ładna wnęka podwozia

bv_141_02.jpg

b) a z drugiej taki kwiatek

bv_141_01.jpg

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano

Na zdjęciach nie widać czy to jest wklęsłe, wypukłe czy proste, pofałdowane albo tylko zmieniony kolor plastiku?

Opisz to jakie to jest.

Napisano

Faktycznie, o tym nie pomyślałem, sorka.

Bardzo delikatnie, ledwo wyczuwalne pod palcem ale jednak wypukłe.

Acha, pofałdowane w tej delikatnej wypukłości, zgodnie ze wzorem z pod spodu...

Napisano

Oj, z tym mogę mieć problem... Pootwierałem już zafoliowane wypraski i wyciąłem dwie połówki kadłuba - tylko te dwie części ale nie wiem ten czyn nie pozbawia mnie prawa do reklamacji. Zawsze mogą odpowiedzieć "trza było patrzeć dokładnie w sklepie"...

Napisano

O pewnych wadach można przekonać się dopiero po rozpakowaniu, to nie może być argument. Myślę, że zawsze warto spróbować.

A jak sie nie da, to pozostaje szlifowanie, szpachlowanie, szlifowanie, odtwarzanie... Mając nadzieję, że uniknie się zrobienia dziury, bo to wydaje się być cieniutkie w tym miejscu.

• 2 weeks later...
Napisano

Hobby Boss, model Blohm&Voss BV141. Ale wiesz, sprawdzałem na sieci różne zdjęcia wyprasek (niektóre sklepy modelarskie pokazują całą zawartość pudła) i nie widziałem nigdzie, mimo powiększeń przedmiotowych zdjęć, takich błędów... Tak więc chyba nie powinniśmy uogólniać, raczej wychodzi to na moje "zezowate szczęście"...

Napisano

wyglada to bardzo fajnie, i realistycznie. Ja bym zostawił. Przecież to jest odkształcenie od konstrukcji.

Napisano

No to zgłupłem... Spiton, poważnie tak godosz?

......

Właściwie to ktoś z wyobraźnią mógłby tak ocenić: samolot prototypowy, nie wszedł nigdy do produkcji to i komuś się młotek opsknął ;-)))