Thalgonis Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 (edytowane) Hej, czy na takie coś jak na poniższych zdjęciach to tylko poradzi zaszpachlowanie tego a potem odtworzenie linii podziału? Fotki: a) z jednej strony skrzydła ładna wnęka podwozia b) a z drugiej taki kwiatek Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lipca 2018 Super Moderator Share Napisano 3 Lipca 2018 Na zdjęciach nie widać czy to jest wklęsłe, wypukłe czy proste, pofałdowane albo tylko zmieniony kolor plastiku? Opisz to jakie to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Faktycznie, o tym nie pomyślałem, sorka. Bardzo delikatnie, ledwo wyczuwalne pod palcem ale jednak wypukłe. Acha, pofałdowane w tej delikatnej wypukłości, zgodnie ze wzorem z pod spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Oczywiście można próbować to wyciągnąć, ale dla mnie to bubel nadający się do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Oj, z tym mogę mieć problem... Pootwierałem już zafoliowane wypraski i wyciąłem dwie połówki kadłuba - tylko te dwie części ale nie wiem ten czyn nie pozbawia mnie prawa do reklamacji. Zawsze mogą odpowiedzieć "trza było patrzeć dokładnie w sklepie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 O pewnych wadach można przekonać się dopiero po rozpakowaniu, to nie może być argument. Myślę, że zawsze warto spróbować. A jak sie nie da, to pozostaje szlifowanie, szpachlowanie, szlifowanie, odtwarzanie... Mając nadzieję, że uniknie się zrobienia dziury, bo to wydaje się być cieniutkie w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 4 Lipca 2018 Share Napisano 4 Lipca 2018 Szpachla, papier ścierny i trochę pracy. Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 12 Lipca 2018 Share Napisano 12 Lipca 2018 Napisz proszę co to za firma i model żeby ustrzec inny kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Lipca 2018 Autor Share Napisano 12 Lipca 2018 Hobby Boss, model Blohm&Voss BV141. Ale wiesz, sprawdzałem na sieci różne zdjęcia wyprasek (niektóre sklepy modelarskie pokazują całą zawartość pudła) i nie widziałem nigdzie, mimo powiększeń przedmiotowych zdjęć, takich błędów... Tak więc chyba nie powinniśmy uogólniać, raczej wychodzi to na moje "zezowate szczęście"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Lipca 2018 Share Napisano 12 Lipca 2018 wyglada to bardzo fajnie, i realistycznie. Ja bym zostawił. Przecież to jest odkształcenie od konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Lipca 2018 Autor Share Napisano 12 Lipca 2018 No to zgłupłem... Spiton, poważnie tak godosz? ...... Właściwie to ktoś z wyobraźnią mógłby tak ocenić: samolot prototypowy, nie wszedł nigdy do produkcji to i komuś się młotek opsknął ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi