atomz Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 Mam pytanie. Czy sprytna plastelina powoduje odklejanie się farby na już pomalowanym modelu? Chce kupić to coś a nie wiem czy warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 Piszesz o making putty?Są filmiki jak to się bez problemu znajdziesz na judupie. robi i jak wychodzi.Z tego co wiem można ją używać wielokrotnie cały czas bez pogarszania się jej właściwości i nie jest to samo co blu tak.A i nie odrywa farby działa jak świetnie jako maskowanie.Sm chcę sobie ja przy jakiejś okazji wypróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomz Posted July 15, 2018 Author Share Posted July 15, 2018 Nie wiem, pierwszy raz słysze o "making putty". Natomiast słyszałem o sprytnej plastelinie ale sam nie wiem jak to działa, a boje się kupować w ciemno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted July 15, 2018 Share Posted July 15, 2018 A po co wymyślać koło od nowa? Całkiem spora grupa kolegów (żeby nie powtórzyć za "Limo": "cała rzesza") używa patafixa lub blutaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomz Posted July 16, 2018 Author Share Posted July 16, 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Panzer putty, masking putty, Mr-Hyde czy silly putty to normalna sprytna plastelina w kolorze czarnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Kup, wypróbuj, pochwal się. Moje dziecko ma ten specyfik. Tego nie da się normalnie odkleić od puszki, której jest pakowana. Nie odkleja się od ubrań. Przy takiej lepkości podejrzewam, że zeżre nawet plastik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bearcat Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Kup, wypróbuj, pochwal się. Moje dziecko ma ten specyfik. Tego nie da się normalnie odkleić od puszki, której jest pakowana. Nie odkleja się od ubrań. Przy takiej lepkości podejrzewam, że zeżre nawet plastik. Panowie, nie jest aż tak źle. Na modelarni koledzy stosują ją z powodzeniem. Jedyny problem to fakt że z czasem spływa z modelu więc nie można jej pozostawić na dłużej. Poza tym w magiczny sposób wchłania farbę i przy wielokrotnym użyciu nie brudzi modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Jeszcze raz dla wszystkich zainteresowanych linki do filmików jak to użytkować i jak działa.Są dwie wersje marketingowe nazwy tego Masking putty i Panzer putty.Sam spróbuje kiedyś jak to działa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts