atomz Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Mam pytanie. Czy sprytna plastelina powoduje odklejanie się farby na już pomalowanym modelu? Chce kupić to coś a nie wiem czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Piszesz o making putty?Są filmiki jak to się bez problemu znajdziesz na judupie. robi i jak wychodzi.Z tego co wiem można ją używać wielokrotnie cały czas bez pogarszania się jej właściwości i nie jest to samo co blu tak.A i nie odrywa farby działa jak świetnie jako maskowanie.Sm chcę sobie ja przy jakiejś okazji wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomz Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 Nie wiem, pierwszy raz słysze o "making putty". Natomiast słyszałem o sprytnej plastelinie ale sam nie wiem jak to działa, a boje się kupować w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 A po co wymyślać koło od nowa? Całkiem spora grupa kolegów (żeby nie powtórzyć za "Limo": "cała rzesza") używa patafixa lub blutaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomz Napisano 16 Lipca 2018 Autor Share Napisano 16 Lipca 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Panzer putty, masking putty, Mr-Hyde czy silly putty to normalna sprytna plastelina w kolorze czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Lipca 2018 Share Napisano 20 Lipca 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Kup, wypróbuj, pochwal się. Moje dziecko ma ten specyfik. Tego nie da się normalnie odkleić od puszki, której jest pakowana. Nie odkleja się od ubrań. Przy takiej lepkości podejrzewam, że zeżre nawet plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bearcat Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Ale ja lubie nowości, powiedzmy. Kup, wypróbuj, pochwal się. Moje dziecko ma ten specyfik. Tego nie da się normalnie odkleić od puszki, której jest pakowana. Nie odkleja się od ubrań. Przy takiej lepkości podejrzewam, że zeżre nawet plastik. Panowie, nie jest aż tak źle. Na modelarni koledzy stosują ją z powodzeniem. Jedyny problem to fakt że z czasem spływa z modelu więc nie można jej pozostawić na dłużej. Poza tym w magiczny sposób wchłania farbę i przy wielokrotnym użyciu nie brudzi modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Jeszcze raz dla wszystkich zainteresowanych linki do filmików jak to użytkować i jak działa.Są dwie wersje marketingowe nazwy tego Masking putty i Panzer putty.Sam spróbuje kiedyś jak to działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi