jpl Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 Witam wszystkich po przerwie. Tym razem na warsztat trafia najnowszy wypust z Arma Hobby, czyli PZL P.11c. Na początek historia i inbox, w sumie dość wstępny, bo szczegóły pewnie, jak zawsze wyjdą przy sklejaniu. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 fajny filmiki fajna muzyczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 Kolektor jest raczej nie do odratowania - nie odtworzysz potem ożebrowania. Myślałem, że znowu miałem "szczęście" i dostałem bubel, ale u Ciebie są identyczne jamki skurczowe. Może następnym razem zamiast robić praktycznie niewidoczną strukturę blachy, pomyślą też o zadbaniu o jakość pozostałych elementów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 fajny filmiki fajna muzyczka ! Dzięki. Kolektor jest raczej nie do odratowania - nie odtworzysz potem ożebrowania. Myślałem, że znowu miałem "szczęście" i dostałem bubel, ale u Ciebie są identyczne jamki skurczowe. Może następnym razem zamiast robić praktycznie niewidoczną strukturę blachy, pomyślą też o zadbaniu o jakość pozostałych elementów ;) Gwoli ścisłości - kolektor jest OK, ale rozumiem, że chodziło o chłodnicę - no pocieszam się, że raczej nie będzie jej za bardzo widać, na szczęście. Zobaczymy przynajmniej, czy będzie to po ludzku wyglądało, czy jednak trzeba się starać o zamiennik. Albo czekać na model z IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 IBG zapowiedział P.11a, ale chłodnica chyba taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 Bardzo fajna żywiczna chłodnica jest w modelu P.11C z Azura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 23 Lipca 2018 Share Napisano 23 Lipca 2018 Bardzo fajna żywiczna chłodnica jest w modelu P.11C z Azura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 jpl. jak pokazujesz ramki, to wywal z tła folie, , bo folia ma ostre kontrasty, i kamerka ostrzy na folii, nie na ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 27 Lipca 2018 Autor Share Napisano 27 Lipca 2018 OK, dzięki za radę - nie wiedziałem o tym. Na szczęście nic straconego, będzie chyba w przyszłym tygodniu odcinek specjalny z wersją Junior, więc pokażę ramkę jeszcze raz. ;) A co do chłodnicy z IBG - to się okaże, jakoś IBG lepiej radzi sobie z problemem jamek skurczowych, przynajmniej moim zdaniem. Tymczasem zrobiłem niewielki progres, a mianowicie powklejałem elementy fototrawione do kabiny. Bardzo wymownym jest fakt, że dotychczas kokpit w "jedenastce" (na przykład tej pakowanej przez Mistercraft, albo tej z Plastyka) składał się z jednego (!) elementu. W model z Arma Hobby sam drążek sterowy składa się z dwóch (drążka i spustu). Wnioski niech każdy wyciągnie sam, tymczasem zapraszam na film. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2018 I kolejna część: W modelu trzeba bardzo uważać na trawionki we wnętrzu. Ich nawet minimalne złe wklejenie powoduje trudności we wklejeniu kratownic bocznych. No i jeszcze taki bonus, czyli szybki przegląd wersji Junior: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Sierpnia 2018 Share Napisano 4 Sierpnia 2018 Nie będziesz miał problemu z malowanie przy przyklejonych skrzydłach do kadłuba? Ja w P.7a się głowiłem i głowiłem ale przykleiłem je dopiero po malowaniu i brudzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2018 Fakt, jest to utrudnione, ale nie jest niemożliwe. Natomiast na pewno nie jest dobrze na tym etapie wklejać zastrzały, bo to już faktycznie byłoby bardzo trudne. Tymczasem "jedenastkę" udało się doprowadzić do końca. Naprawdę niezły model, mimo pewnych mankamentów. ;) Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi