QB_71 Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Heja, Postanowiłem w tak zwanym międzyczasie zabrać sie za następny model, zanim dokończę pierwszy. Tym razem na warsztat wybrałem Dodge'a od Monogramu. Jak na razie posklejałem te elementy które uznałem, że uda się malować jako całość. Oczywiście nie obeszło się bez szpachli na karoserii. Całość jest już umyta i schnie w spokoju. W najbiższych dniach planuję rozpocząć malowanie, zobaczymy jak pójdzie tym razem. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Wszystkie elelemnty mają już położony podkład. Jak zawsze najwięcej zabawy jest z kastą i jak zwykle pośpiech i zmęczenie nie pomaga :/ Jakby nie te drzwi na koniec to uznałbym, że wyszło całkiem nieźle. Niestety za szybko dotknąłem papierem i się zesrało :/ Plan jest taki aby to troszku przeszlifować 800 a potem 2000 i albo psiknąć raz jeszcze aby zakryć niedoskonałości. Ktoś ma lepszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Tak jak mówisz będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Będzie dobry warsztat zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Udało się, drzwi uratowane:D Całośc kasty uznaję za przygotowaną do koloru bazowego. Już się nie moge doczekać efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek18tw Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Świetny ten challenger. Byłaby ładna baza pod żółtą bestię z Drivera: San Francisco Szacun za uratowanie drzwi. Jak mi coś nie wychodzi, to przeważnie przy nerwowych próbach ratowania sytuacji jeszcze ją pogarszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Mam to samo. Zaczęło się od drobnej kropeczki na drzwiach a skonczylo na wielkiej dziurze siegającej do plastiku. Na szczeście kilka warstw podkładu + drobne szlifowanie i finalna warstwa dały rade ;) Kolejna nauczka -> nie tykać, choćby nie wiem co, dopuki nie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 No i dałem ciała po całości.... Siadłem spokojnie aby położyć kolor bazowy psikam a tu zamiast Gloss Orange mam Gloss Clear Orange i załamka bo zaliczyłem tydzień w plecy przez to :( Aby nie marnować czasu zacząłem malować pozostałe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivandrago Napisano 27 Sierpnia 2018 Share Napisano 27 Sierpnia 2018 uwielbiam amerykanskie muscle car - bede kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 27 Sierpnia 2018 Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Czekam na kolor, ma spotkaniach w Poznaniu bywał taki w zieleni, na żywo ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Jako, że nadal czekam na paczkę powoli wykańczam to co mogę. W/g instrukcji kokpit miał być cały czarny ale nie podobało mi się to i postanowiłem zaszaleć Z bliska nie jest idealnie ale z większej odległości ( tak jak będzie osadzona) wygląda przyzwoicie. Niby mam pędzle 00 i 000 ale jak dla mnie nadal są za wielkie aby ładnie wykończyć całość i trochę się rozłażą. Dokończyłme też maskę i ozdobiłem kokpit. No i czywiście rozpocząłem zabawę z silnikiem ;) Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Szacun za uratowanie drzwi. Nie bądź śmieszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Dobrze by było, żebyś sobie przeczytał punkt regulaminu dotyczący wielkości wrzucanych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Ahh.. sorki za to. Całkiem zapomniałem. Zdjęcia już zmniejszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 12 Listopada 2019 Autor Share Napisano 12 Listopada 2019 Trochę czasu minęło ale prace posuwały się do przodu powoli. Najwięcej problemów przysporzyła kasta, musiałem malować chyba z 3 razy bo za każdym razem wychodziły jakieś niedoróbki. Na szczęście udało się i wyszło całkiem nieźle. Niestety potem miałem wpadkę z kalkomanią i musiałem usunąć część z nich aby całość wyglądała znośnie. Podwozie złożone bez większych problemów. Postanowiłem nawet pobawić się z wydechami. Całość po złożeniu wygląda nie najgorzej. Niestety nie miałem jeszcze czasu aby zrobić jakąś lepszą sesję przy dziennym świetle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Cześć. Na wydechu to jak to wszystko powstało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Przepalenia na rurach wzorowałeś na czymś. Bo jak dla mnie są trochę nienaturalne, trochę przypadkowe i bardziej motocyklowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB_71 Napisano 17 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2019 Na wydechach postanowiłem poćwiczyć trochę aby sprawdzić czy warto się bawić przy następnych modelach. @GTiStyle:Znalazłem krótki poradnik jak można zrobić takie przepalenia tutaj: https://agtom.eu/content/38-podwozie-i-silnik oczywiście nie wyszło tak fajnie jak w poradniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Też się muszę dokształcić w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi