Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na stulecie zakończenia wielkiej wojny znowu naszło mnie na sklejenie najbardziej urokliwego czołgu w historii, czyli FT. Model Flyhawka to cud, miód i malina, nie pamiętam kiedy i czy w ogóle sklejałem tak dobrze pomyślany i zrobiony model. Dla urozmaicenia życia uparłem się na czterokolorowy kamuflaż, tradycyjnie Vallejo kładzione z pędzla. Moja własna inwencja ograniczyła się do drucianych uchwytów na frontowym włazie (dostępne fototrawionki były zbyt drobne) i pasów na skrzynkę narzędziową z taśmy malarskiej. I to tyle, mam nadzieję, że się podoba

wZshviw.jpg

tH8en1t.jpg

r4IACbx.jpg

adEY9sE.jpg

RnYfAYw.jpg

rjUmDMO.jpg

fFD9tvR.jpg

xkDclRI.jpg

fDXPeRu.jpg

Hzmf3Iz.jpg

W skali 1:Zapałka prezentuje się tak:

lBiDN33.jpg

A obok krewniaka z First to Fight- tak:

kZazc8m.jpg

FtF to nie jest zły model, ale w zestawieniu z Flyhawkiem leży i kwiczy. Skoro mogę już porównać gotowe FT obu producentów, chyba machnę jakiś krótki wpis na ich temat

Napisano

FT zacny i dobrze że delikatnie pobrudzony ,a co do porównania to raczej nie ma jak porównać model dla modelarzy z modelem uproszczonym do gier powodzenia i pozdrawiam OLO.

Napisano

Dobrze, że na zdjęciu położyłeś zapałkę. Na zdjęciach modeli tej skali warto to robić, bo wtedy dopiero widać jak są małel i można docenić wysiłek modelarza związany z uzyskaniem realnego ich wyglądu. Model bardzo fajny.

Napisano

Porównanie chętnie zobaczę.

Nie tyle detalu, tu wynik jest oczywisty ale raczej bryły modeli i jak się mają do rzeczywistego czołu.

Zrób zdjęcia, modeli obok siebie, boki przód, tył, lewa i prawa strona.

Czekam z niecierpliwością.