Voyteque Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Tak więc za namową Huntera zaczynam i swój wątek z Księciuniem. Będzie zapewne słabiej i z mniejszą ilością polotu, ale warto spróbować To mój pierwszy model w tej skali, więc jestem zaskoczony jakością wykonania detali na tak małych elementach! Dobra, pierwsze zdjęcia. Lufy wymienione, malowanie na razie jedynie z podkładem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 No patrzymy, patrzymy.. Na razie tylko się zastanawiamy gdzie jest kadłub.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 No patrzymy, patrzymy.. Na razie tylko się zastanawiamy gdzie jest kadłub.. Na razie jedynie sklejony. Nie ma co pokazywać ;) Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Będzie ten zwycięski z polowania, czy ten co łupnia od japsów dostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Będzie ten zwycięski z polowania, czy ten co łupnia od japsów dostał?A żebym to ja teraz wiedział... poznaję dopiero Księciunia. Jak rozumiem tam była różnica niewielka w kamo i oczywiście w poziomie styrania? Galerie: HMS Dreadnought 1:350, M4A3E8 Sherman "Easy Eight" 1:35, USS Missouri 1:200 Warsztat: U.S. SP155mm M40 "Big Shot" 1:35, U-Boat U-552 1:48 Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Pięknie, będę zaglądał kupiłeś wersję podstawową, czy delux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Pięknie, będę zaglądał kupiłeś wersję podstawową, czy delux?Deluxe of kors przecież pisałem, że lufy wymienione;) Galerie: HMS Dreadnought 1:350, M4A3E8 Sherman "Easy Eight" 1:35, USS Missouri 1:200 Warsztat: U.S. SP155mm M40 "Big Shot" 1:35, U-Boat U-552 1:48 Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Jo Jo, a czemu drabinki na wieżach nie wymienione ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Jo Jo, a czemu drabinki na wieżach nie wymienione ?? W instrukszion nie było, fuck... A są?!!! Galerie: HMS Dreadnought 1:350, M4A3E8 Sherman "Easy Eight" 1:35, USS Missouri 1:200 Warsztat: U.S. SP155mm M40 "Big Shot" 1:35, U-Boat U-552 1:48 Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Kamuflaż diametralnie się różnił! Ten wielokolorowy w sierpniu 41 dopiero dostał, w czasie remontu po potyczce z Bismarckiem. Poszperaj w necie. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Przepraszam Hans, racja. Już się dokopałem... Tak to będzie wyglądać: All vertical surfaces—AP 507B Admiralty Medium Grey (RN 02); Steel decks—AP 507A Admiralty Dark Grey (RN 01); Wood decks—Teak (C 01); Boot-topping—Black (C 02); Underwater Hull—RN Antifouling Red (RN 19). Galerie: HMS Dreadnought 1:350, M4A3E8 Sherman "Easy Eight" 1:35, USS Missouri 1:200 Warsztat: U.S. SP155mm M40 "Big Shot" 1:35, U-Boat U-552 1:48 Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Chceta, to mata! Poniżej kilka zdjęć nadbudówek i działko. Używałem kolorów zgodnie z powyższymi wskazaniami. Niestety nie jestem w stanie ustalić, czy dobrze założyłem. Tak patrząc czysto estetycznie to chciałbym trochę rozjaśnić jeszcze ten Admiralty Medium Grey. Admiralty Dark Grey, to co jest na pokładach mi odpowiada i myślę, że trafiłem w punkt. Niestety na zdjęciach słabo widać ten kolor... No to cóż, proszę - pastwijcie się! Na przyszłość: rozjaśniać te zdjęcia? Są robione w namiocie, ale obiektywem prawie dotykam fotografowanych części więc trochę światła zasłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Hej, wydaje mi się iż te kolory są zbyt ciemne... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Najbardziej oddające kolor jest ostatnie zdjęcie. Pamiętaj, że to jest medium Grey, a nie Light... Nie zmienia to faktu, że będę to rozjaśniał. Tego koloru użyję do cieniowania. Chyba, że to nie dobry pomysł w tej skali i psiknąć całość jaśniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Chyba, że to nie dobry pomysł w tej skali i psiknąć całość jaśniejszym? Czym model mniejszy to jaśniejsze kolory, np. jak byś pomalował taką 1/700 oryginalnym Navy Blue, to model wyjdzie prawie czarny... Do modeli 1/700 stosowanie prawdziwych kolorów raczej jest bez sensu, trzeba brać pod uwagę efekt skali i stosować jaśniejsze kolory aby coś było widać. Tak przynajmniej mi się to widzi Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Oooo, cenna uwaga, dziękuję! rozmieszam ponownie farbę i psiknę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Czyli Medium Admirality Grey staje się Light Medium Grey w skali 1/700? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Voyteque, chodzi w skrócie o ilość odbitego światła i jego rozproszenie. Model odbija cząstkę tego co 200 metrów okreNta. Ten sam kolor na oryginale da więcej światła odbitego niż mikro powierzchnia modelu 1/700. Stąd każdy ciemny kolor musi byc rozjasniony, czarny przede wszystkim. Natomiast bardzo jasne i biale odbijają dużo rozproszonego światła, na modelu efekt rozproszenia widzianego z daleka uzyskasz delikatnie je przyciemniajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Oooo, cenna uwaga, dziękuję! rozmieszam ponownie farbę i psiknę jeszcze raz. Najpierw zrób próbę na jakimś kawałku plastiku, zobaczymy jak ta farba będzie wyglądała. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 10 Września 2018 Autor Share Napisano 10 Września 2018 Pomieszałem, popsikałem i wyszło tak, jak niżej. To na razie luźne ułożenie części części ale wyglądać już powoli zaczyna. Kadłub i pokład na razie nie ruszone. Przerobiłem też wieżyczki robiąc wyrzutnie UP (Maj 1941). Czeka mnie jeszcze zmiana radaru na przedniej nadbudówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Września 2018 Share Napisano 10 Września 2018 Widzę że lecisz z tematem. Ja jakoś nie mogę się zabrać do roboty. W dodatku dzisiaj dzwoniłem dwa razy do Inpostu i nie wiedzą gdzie jest moja paczka z farbami, które zamówiłem w zeszły wtorek... Jakoś mam mieszane uczucia co tego koloru. Nie wiem czy nie lepszy byłby np. light grey? Ja Hooda malowalem właśnie light grey z vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 10 Września 2018 Autor Share Napisano 10 Września 2018 Chudy, czasem chyba łatwiej byłoby po przesyłkę samemu pojechać niż liczyć ma InPost... Uwielbiam te ich: Paczkomat, który wybrałeś jest pełny... A co Ci nie gra z tym kolorem? Próbowałem jaśniejszego odcieniu, ciemniejszego i ten mi najbardziej podpasował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Września 2018 Share Napisano 10 Września 2018 Paczka idzie z Tych, więc trochę slabo zrobić 1080 km w dwie strony Może to kwestia fotek, bo ten kolor wydaje się dość ciemny. Poczekamy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Kolor jest dobry w sensie zgodności z NARN20 ale jak słusznie zauważył chudy przy tej skali ciemno się zrobiło, szczególnie wokół wszelkiej drobnicy. Tam nic nie będzie widać już w gablocie i przy dziennym świetle . Voyteque, jak już masz umieszany taki ładny odcień to go może ciut rozjaśnij? P.s. 1 - chudy, a może ten "drugi" odebrał Twoją paczkę? P.s. 2 - Szkoda, że Flyhawk robi tylko te alianckie topielce, a nie japońce.. POW ma strasznie nudnawą sylwetkę obiektywnie patrząc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 Hans, już wczoraj zmiękłem po wpisie Huntera... Będę rozjaśniał bo rzeczywiście robi się taka ciemna pulpa... Ps. Ps1 stanowczo zaprzeczam, że przejęłem jakąkolwiek paczkę z farbami, które ładnie wyglądają na moim modelu! ;) Ps. Ps.2 To prawda. Straszny brzydal. Tak go wczoraj składałem i zazwyczaj uśmiech się pojawia w miarę postępów, a tu... skrzywiłem się i poszedłem zapalić... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi