jacus1944 Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Tak to mniej więcej wygląda. Zieleń chyba wyszła trochę radziecka. Muszę zróżnicować traki na pancerzu, przykurzyć zaciek paliwa, bo wygląda jakby przed chwilą było tankowane i pokazać jakieś zadrapania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Nie widzę radzieckiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 A od kiedy olive drab to ruska zieleń no chyba że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 A od kiedy olive drab to ruska zieleń no chyba że się mylę Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Wydawało mi się, że zieleń na moim czołgu wyszła taka trochę ruska, ale skoro ludzie którzy znają się na kolorach polskich Shermanów lepiej niż ja piszą, że nic takiego nie widzą to wierzę im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ja tylko taką prośbę mam o lepsze zdjęcia. Na fotkach widać co jest fajne, a co jeszcze trzeba poprawić. Chodzi mi o trochę więcej zbliżeń, skupieniu w kadrze samego czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Staram się z tymi fotkami i teraz chyba trochę lepiej...nie wiele do przodu, ale zawsze. Gąsienice Pantery na wieży i skromne otarcia farby w okolicy włazów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Balans bieli u Ciebie na zdjęciach leży i kwiczy - dlatego tak słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Podoba mi się brudzenie wanny. Odważnie z urozmaiceniem kolorów. Jeszcze trochę bym to wzbogacił. Dodaj ciemniejsze plamy np. z Oil and Grease Mig Productions (ten specyfik jest moim ulubionym "siuwaksem" ) albo z olejnej farby Engine Grease Abteilunga. Specyfiki te są połyskliwe, co fajnie urozmaici matowe brudzenie. Gąsienice potraktowałbym chyba stalowym pigmentem. Weź trochę pigmentu na palec i przetrzyj gąsienice, potem można poprawić ołówkiem (ja używam takiego z oznaczeniem 8B). Pewną monotonię to kurzenie wprowadziło na całości. Zaciek z paliwa fajny, ciekawie poprowadzony, ale dodałbym mu satyny, "mokrości" np. wett effects z rozcieńczalnikiem (lub benzyną ekstrakcyjną) będzie fajnym przełamaniem matowego odbioru modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Share Napisano 6 Listopada 2018 Dziękuję za rady. Zastanawiam się nad ich wprowadzeniem, ale na tą chwilę idę w kierunku zaschniętego błota. Przykurzyłem plamę po paliwie i oleju, bo chciałem, żeby pojazd wyglądał jakby od tankowania przejechał już parę kilometrów. Dodałem trochę odprysków błota na bocznych burtach i tyle pojazdu. Wygląda na to, że to będzie mój pierwszy model, który zostanie skończony i stanie na jakieś mini podstawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Listopada 2018 Share Napisano 6 Listopada 2018 Mógłbyś jeszcze zrobić: - przetarcia do metalu na ostrogach gąsienic - przetarcia po krawędziach kółek wózków i napinających - stalowy pierścień na lufie przy przednim pancerzu wycierałosię podczas strzałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 6 Listopada 2018 Autor Share Napisano 6 Listopada 2018 Popatrzę na foty jak to się wycierało i postaram się pokazać trochę tej stali. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi