J4kub Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 (edytowane) Po kilku miesiącach walki 10 model i pierwszy w skali 1/48 gotowy. Nie wyszło tak dobrze jak planowałem ale tragedii też nie ma. Zestaw składa się praktycznie bezproblemowo a dodatki od eduarda dopełniają całości. To prowizoryczne tło oraz zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia ale i tak postanowiłem wrzucić smoka na forum. Edytowane 7 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Te brudy na kalkomanii i oczojebne obicia to jakiś koszmar. Bez tego mógł być to ładny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 A mnie się ten "weathering" kalkomanii akurat podoba. Postaraj się jednak o lepsze zdjęcia, bo na tych to to ten Draken wygląda jak szaro-bura plama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4kub Napisano 7 Września 2018 Autor Share Napisano 7 Września 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Uszkodzenia zrobiłem kawałkiem gąbeczki zmoczonej w farbie następnie odsączonej z jej nadmiaru. Niektóre obicia i przebarwienia zrobiłem pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Dziękuję za odpowiedź. Czyli bez drapania i zdzierania kalki. Dałem się miejscami nabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi