J4kub Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 (edited) Po kilku miesiącach walki 10 model i pierwszy w skali 1/48 gotowy. Nie wyszło tak dobrze jak planowałem ale tragedii też nie ma. Zestaw składa się praktycznie bezproblemowo a dodatki od eduarda dopełniają całości. To prowizoryczne tło oraz zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia ale i tak postanowiłem wrzucić smoka na forum. Edited September 7, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Te brudy na kalkomanii i oczojebne obicia to jakiś koszmar. Bez tego mógł być to ładny model... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rektor Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 A mnie się ten "weathering" kalkomanii akurat podoba. Postaraj się jednak o lepsze zdjęcia, bo na tych to to ten Draken wygląda jak szaro-bura plama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J4kub Posted September 7, 2018 Author Share Posted September 7, 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Uszkodzenia zrobiłem kawałkiem gąbeczki zmoczonej w farbie następnie odsączonej z jej nadmiaru. Niektóre obicia i przebarwienia zrobiłem pędzelkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rektor Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 Dziękuję za odpowiedź. Czyli bez drapania i zdzierania kalki. Dałem się miejscami nabrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts