J4kub Napisano 6 Września 2018 Napisano 6 Września 2018 (edytowane) Po kilku miesiącach walki 10 model i pierwszy w skali 1/48 gotowy. Nie wyszło tak dobrze jak planowałem ale tragedii też nie ma. Zestaw składa się praktycznie bezproblemowo a dodatki od eduarda dopełniają całości. To prowizoryczne tło oraz zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia ale i tak postanowiłem wrzucić smoka na forum. Edytowane 7 Września 2018 przez Gość Cytuj
net_sailor Napisano 7 Września 2018 Napisano 7 Września 2018 Te brudy na kalkomanii i oczojebne obicia to jakiś koszmar. Bez tego mógł być to ładny model... Cytuj
Rektor Napisano 7 Września 2018 Napisano 7 Września 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Cytuj
Fixer Napisano 7 Września 2018 Napisano 7 Września 2018 A mnie się ten "weathering" kalkomanii akurat podoba. Postaraj się jednak o lepsze zdjęcia, bo na tych to to ten Draken wygląda jak szaro-bura plama Cytuj
J4kub Napisano 7 Września 2018 Autor Napisano 7 Września 2018 Jak powstawały uszkodzenia kalkomanii? Moje wrażenie jest pozytywne. Gdyby było lepsze światło, to myślę, że odbiór modelu byłby jeszcze lepszy. Uszkodzenia zrobiłem kawałkiem gąbeczki zmoczonej w farbie następnie odsączonej z jej nadmiaru. Niektóre obicia i przebarwienia zrobiłem pędzelkiem. Cytuj
Rektor Napisano 9 Września 2018 Napisano 9 Września 2018 Dziękuję za odpowiedź. Czyli bez drapania i zdzierania kalki. Dałem się miejscami nabrać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi