Czes Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Dzien dobry.Przedstawiam model Pz.Kpfw.35 (t) firmy Academy skala 1/35.Postanowilem go zrobic w malowaniu Slowackim.Mysle ze sie udalo i wyglada dosc dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 No i jednak skończyłeś na czas, będzie w Shannon? Coś się nie kwapiOM czołgisty z ocenami, więc napisze Ci moją. Czołg jest nawet nawet ( pamietaj że ja się na czołgach nie wyznaję ) Ja tam bym coś pomodulował kolory i pocieniował trochę, ale to rzecz gustu. Natomiast ta podstawka/winietka wygląda mega sztucznie, właśnie jak winietka z plastikową trawką i drzewkiem. Nie poradzę Ci jak to zrobić, bo sam nie umiem (głównie dlatego dałem swojego czołga na klocku), będę musaił nadrobić te braki w przyszłości. Udanego wywczasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Skoro Gała podbił temat to coś napiszę (jakoś mi umknął wcześniej). Baza pomalowana ładnie, ale moim zdaniem kurzenie nie wyszło. Jest zbyt jednolite i monotonne I dlatego czołg nie za bardzo zagrywa się z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 No i jednak skończyłeś na czas, będzie w Shannon? Coś się nie kwapiOM czołgisty z ocenami, więc napisze Ci moją. Czołg jest nawet nawet ( pamietaj że ja się na czołgach nie wyznaję ) Ja tam bym coś pomodulował kolory i pocieniował trochę, ale to rzecz gustu. Natomiast ta podstawka/winietka wygląda mega sztucznie, właśnie jak winietka z plastikową trawką i drzewkiem. Nie poradzę Ci jak to zrobić, bo sam nie umiem (głównie dlatego dałem swojego czołga na klocku), będę musaił nadrobić te braki w przyszłości. Udanego wywczasu Bedzie w Shannon Wiec go zobaczysz na zywo heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Skoro Gała podbił temat to coś napiszę (jakoś mi umknął wcześniej).Baza pomalowana ładnie, ale moim zdaniem kurzenie nie wyszło. Jest zbyt jednolite i monotonne I dlatego czołg nie za bardzo zagrywa się z podstawką. Dzieki za opinie. Tak wyglada wierzyczka,czy takie kurzenie moze byc twoim zdaniem? Na dole kadluba dalem ciemna warstwe ziemi i pozniej pokrylem jasniejsza i tez znajduja sie tam smugi,zacieki. Moze dac jeszcze pignentow w jakies miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Na dole kadluba dalem ciemna warstwe ziemi i pozniej pokrylem jasniejsza i tez znajduja sie tam smugi,zacieki.Moze dac jeszcze pignentow w jakies miejsca? Te poprawki to już po galerii? Jak tak to wrzuć nowe, się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Na dole kadluba dalem ciemna warstwe ziemi i pozniej pokrylem jasniejsza i tez znajduja sie tam smugi,zacieki.Moze dac jeszcze pignentow w jakies miejsca? Te poprawki to już po galerii? Jak tak to wrzuć nowe, się zobaczy. Wlasnie nic nie poprawialem. Zdjecia ktore wstawilem nie pokazuja tego co jest na modelu a zdjecie wierzyczki zrobilem przed ukonczeniem modelu. . Wyglada to tak,ale ciagle slaba jakos zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Mi brakuje jakiegoś washa, podkreślenia cieni. Model wygląda troszkę zbyt płasko, ale może chciałeś żeby tak było? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Mi brakuje jakiegoś washa, podkreślenia cieni. Model wygląda troszkę zbyt płasko, ale może chciałeś żeby tak było? Pozdrawiam Krzysiek Witam Wlasnie robilem wash(wszedzie tam gdzie powinien byc) Wydaje mi sie za nakladajac kurz na model poprostu zostal on przykryty(moze w tym miejscu popelnilem jakis blad) Tych produktow uzywalem Kurz to natural efekt kursk soil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 W takim razie był stanowczo zbyt jasny. A może za bardzo rozpłynął się po powierzchni modelu? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Bardzo ładny model ogólnie, podstawka jak wyżej, zaniża model. Zdecydowanie wash zbyt jednolity jak wspomniano, na dolee może zostać ale góre zalej czymś ciemnym, tym grimem bez rozcieńczania, rakuje mu ciemnego washa i model naprawdę ładny odżyje. Sam mam takiego, jeszcze kupiony jako CMK, także się przyłożyłem do tych detali i na pochwałę zasługuje to ze te detale zrobiłeś. Jedyne co nie jestem pewien to czy to oczko dla kierowcy z przodu byłopuste w środku. Bardzo ciekawy pojazd ale niełatwy, dlatego rzadko robiony bo to nie dragon. Szacunek bo to naprawdę stary wypust. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 W takim razie był stanowczo zbyt jasny. A może za bardzo rozpłynął się po powierzchni modelu? Pozdrawiam Krzysiek Dzieki bede pamietac przy mastepnym zeby nie popelnic tego samego bledu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 W takim razie był stanowczo zbyt jasny. A może za bardzo rozpłynął się po powierzchni modelu? Pozdrawiam Krzysiek Dzieki bede pamietac przy nastepnym modelu zeby nie popelnic tego samego bledu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Bardzo ładny model ogólnie, podstawka jak wyżej, zaniża model. Zdecydowanie wash zbyt jednolity jak wspomniano, na dolee może zostać ale góre zalej czymś ciemnym, tym grimem bez rozcieńczania, rakuje mu ciemnego washa i model naprawdę ładny odżyje. Sam mam takiego, jeszcze kupiony jako CMK, także się przyłożyłem do tych detali i na pochwałę zasługuje to ze te detale zrobiłeś. Jedyne co nie jestem pewien to czy to oczko dla kierowcy z przodu byłopuste w środku. Bardzo ciekawy pojazd ale niełatwy, dlatego rzadko robiony bo to nie dragon. Szacunek bo to naprawdę stary wypust. Pozdrawiam Dzieki Z tym oczkiem to sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 3 miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Bardzo ładny model ogólnie, podstawka jak wyżej, zaniża model. Zdecydowanie wash zbyt jednolity jak wspomniano, na dolee może zostać ale góre zalej czymś ciemnym, tym grimem bez rozcieńczania, rakuje mu ciemnego washa i model naprawdę ładny odżyje. Sam mam takiego, jeszcze kupiony jako CMK, także się przyłożyłem do tych detali i na pochwałę zasługuje to ze te detale zrobiłeś. Jedyne co nie jestem pewien to czy to oczko dla kierowcy z przodu byłopuste w środku. Bardzo ciekawy pojazd ale niełatwy, dlatego rzadko robiony bo to nie dragon. Szacunek bo to naprawdę stary wypust. Pozdrawiam Oczko poprawione Dzieki za zwocenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 Wystawa modelarska w Belfascie 2019 mila niespodzianka1 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 6 minut temu, bazylms napisał: Gratki. Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi