zibi85mig Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Witam, jako że na półce chciałbym mieć nowego ( zapowiadanego ) "Huragana" to pasowałoby też mieć Bf 109 z tego okresu A więc czy to stary model w nowym wydaniu? https://www.airfix.com/uk-en/shop/aircraft/military-aircraft/messerschmitt-bf109e-4-1-72-1.html Jeśli stary to czy bryła itd jest poprawna ? ;) PS Żeby nie zaśmiecać zapytam jeszcze o Bf-109 od FineMolds w 1/72. Cena jest adekwatna do jakości? Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Moim zdanie BF 109 to Tamiya , a jeśli jest też szukana przez Ciebie wersja u FineMolds, to na 100% jest dużo lepszy od Airfixa. Wiem, że wiekszość zachwyca się nowymi wydaniami A, ja jednak uważam, że dużo jeszcze im brakuje do finezji najlepszych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 2 Października 2018 Autor Share Napisano 2 Października 2018 Dzięki za namiary na Tamkę, myślę że to będzie właśnie to FineMolds nie ma wczesnych wersji 109-ki zaczynają się chyba od F2. Po prostu byłem ciekaw zdania na temat produktów tej manufaktury, widziałęm kilka reklam w Super Modelu ale nigdy inboxa Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Nowy Airfix jest niezły, Tamka oczywiście lepsza. Bardzo dobrym modelem jest ICM - to w zasadzie kopia Tamki, tylko dużo tańsza. Gdzieś tylko słyszałem, że formy ICM są nieco już zużyte, ale nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Niestety prawda z tym zużyciem form od ICM.Oszklenie też lepsze ma Tamiya.W dodatku plastik był taki kruchy jakiś w moim modelu.Na twoim miejscu wybrał bym Tamiyę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Nowy Airfix jest niezły, Tamka oczywiście lepsza. Bardzo dobrym modelem jest ICM - to w zasadzie kopia Tamki, tylko dużo tańsza. Gdzieś tylko słyszałem, że formy ICM są nieco już zużyte, ale nie wiem czy to prawda. Niestety prawda z tym zużyciem form od ICM.Oszklenie też lepsze ma Tamiya.W dodatku plastik był taki kruchy jakiś w moim modelu.Na twoim miejscu wybrał bym Tamiyę. Bf 109 E ,to kopia Tamiyi i to w 100% dokładna, no może jednak nie w 100%, bo ICM poprawił największy błąd Tamiyi w tym modelu : sporo (jak na skalę 72) za krótki wymiar kadłuba . W ICM jest dokładniej . Jeśli chodzi o jakość form to nie wiem.Modele mam z pierwszych tłoczeń i poza kolorem plastiku nie widzę znaczący różnic. Coś mi się obiło o uszy ,że ICM przy okazji produkcji swoich nowych świetnych modeli z o wiele lepszego tworzywa, wziął się ( a może ma dopiero zamiar ) za regeneracje swoich starszych matryc ,może nawet zrobią niektóre od nowa? -wiec jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Października 2018 Share Napisano 20 Października 2018 Dobrze by było bo te nowe są świetne.W moim już trochę tych nadlewek było niestety.Nie duże ale upierdliwe w usuwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Witam, żeby nie tworzyć nowego wątku zapytam tutaj. Czy Bf-109 od AZ Model to podrasowane formy od Fine Molds? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Nie Edytowane 6 Czerwca 2019 przez zatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi