krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Kończę sukcesywnie modele otrzymane od kolegi. Tym razem Tamiya Sdkfz 251/1, dołożyłem gąsienice Fruila i blaszki Eduarda. Malowany głownie Alcladem Milspec, oraz MRP. Model jak model, dobrze znany, choć gdybym miał robić od podstaw (a pewnie będę robił), wybrałbym coś nowszego. Kalki dorabiałem na raty z różnymi sukcesami, raczej marnymi. Generalnie z modelu zadowolony jestem przeciętnie, żałuję, że mocniej nie skontrastowałem koloru bazowego, ale ten Alclad to jedyny mój kolor z serii, a więcej kupować nie zamierzam. Malowało się nim bardzo kiepsko. Pojazd przedstawiony jest w kolorach 1 kompanii I batalionu 12 pułku grenadierów pancernych z 4 Dywizji Pancernej, mniej więcej w drugiej połowie lipca 1944 w okolicach Bielska Podlaskiego. Wnętrze: viewtopic.php?f=87&t=61484 Będę wdzięczny za uwagi i krytykę. Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 4 Listopada 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Fajny! Warsztatu nie robiłeś? Też go mam na półce (z tym że od ICM) i chcę zrobić jako swojego pierwszego nie-samolota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Są zdjęcia z wnętrza tylko. wrzucę link w pierwszym poście. Nie potrafię na razie robić warsztatów. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Generalnie mi się podoba, choć kolor bazowy na mój gust za bardzo w zielony wpada (przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda). Na plus zasługuje malowanie kamo - moim zdaniem ładnie wyszły plamki, przede wszystkim nie złamane. No i duży respekt za poskładanie Friuli - ja się poddałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Masz rację, też miałem wątpliwości z tym bazowym. Jest troszkę zbyt zielony. Wziąłem gotowy kolor z Alclada MilSpec, w sumie dla testów, i nie byłem zadowolony. Nie pasowała mi ani sama farba, ani kolor. AK w Dunkelgelb ma cztery odcienie, w tym taki właśnie zielonkawy, więc postanowiłem, że taki zostanie. Następny będzie bardziej żółty. A Friule... masakra. Męczyłem się nieziemsko, superglue nie chciał trzymać, a efekt jest przeciętny. Chyba szkoda czasu, do następnych będę szukał czegoś innego (mam praktycznie sklejonego 251/9 z Tamki i pomysł na malowanie 251/3). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ja próbowałem, ale się rozlatywały. Olałem je więc i kupiłem z AFV plastikowe - też męka, ale lepsze niż te metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Ładny! Podoba mi się! Podoba mi się Dunkelgelb, dlatego że nie ucieka w beżowy kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi