krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Kończę sukcesywnie modele otrzymane od kolegi. Tym razem Tamiya Sdkfz 251/1, dołożyłem gąsienice Fruila i blaszki Eduarda. Malowany głownie Alcladem Milspec, oraz MRP. Model jak model, dobrze znany, choć gdybym miał robić od podstaw (a pewnie będę robił), wybrałbym coś nowszego. Kalki dorabiałem na raty z różnymi sukcesami, raczej marnymi. Generalnie z modelu zadowolony jestem przeciętnie, żałuję, że mocniej nie skontrastowałem koloru bazowego, ale ten Alclad to jedyny mój kolor z serii, a więcej kupować nie zamierzam. Malowało się nim bardzo kiepsko. Pojazd przedstawiony jest w kolorach 1 kompanii I batalionu 12 pułku grenadierów pancernych z 4 Dywizji Pancernej, mniej więcej w drugiej połowie lipca 1944 w okolicach Bielska Podlaskiego. Wnętrze: viewtopic.php?f=87&t=61484 Będę wdzięczny za uwagi i krytykę. Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 4 Listopada 2018 przez Gość Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Fajny! Warsztatu nie robiłeś? Też go mam na półce (z tym że od ICM) i chcę zrobić jako swojego pierwszego nie-samolota Cytuj
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Napisano 4 Listopada 2018 Są zdjęcia z wnętrza tylko. wrzucę link w pierwszym poście. Nie potrafię na razie robić warsztatów. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Generalnie mi się podoba, choć kolor bazowy na mój gust za bardzo w zielony wpada (przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda). Na plus zasługuje malowanie kamo - moim zdaniem ładnie wyszły plamki, przede wszystkim nie złamane. No i duży respekt za poskładanie Friuli - ja się poddałem. Cytuj
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Napisano 4 Listopada 2018 Masz rację, też miałem wątpliwości z tym bazowym. Jest troszkę zbyt zielony. Wziąłem gotowy kolor z Alclada MilSpec, w sumie dla testów, i nie byłem zadowolony. Nie pasowała mi ani sama farba, ani kolor. AK w Dunkelgelb ma cztery odcienie, w tym taki właśnie zielonkawy, więc postanowiłem, że taki zostanie. Następny będzie bardziej żółty. A Friule... masakra. Męczyłem się nieziemsko, superglue nie chciał trzymać, a efekt jest przeciętny. Chyba szkoda czasu, do następnych będę szukał czegoś innego (mam praktycznie sklejonego 251/9 z Tamki i pomysł na malowanie 251/3). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Ja próbowałem, ale się rozlatywały. Olałem je więc i kupiłem z AFV plastikowe - też męka, ale lepsze niż te metalowe. Cytuj
marioba Napisano 12 Listopada 2018 Napisano 12 Listopada 2018 Ładny! Podoba mi się! Podoba mi się Dunkelgelb, dlatego że nie ucieka w beżowy kolor... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi