Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jest to żywiczna figurka w skali 1:6. "Model" został skończony kilka miesięcy temu. Figurka jest tak duża że zmuszony byłem do wykonania małej gabloty.

Pozdrawiam

dystopic2.jpg

dystopic1.jpg

dystopic3.jpg

dystopic4.jpg

1001.jpg

DSC01343a.jpg

Napisano

Odjechane są te figury! Malowanie bardzo ładne, niesamowicie uchwyciłeś światło na powierzchniach.

Napisano

O ile sama figurka jest naprawde super to juz malowanie jest zrobione po lebkach . Brakuje silniejszych rozjasniej oraz glebokich cieni , a twarz , hmmm tu juz poszedles calkiem na skroty , w takiej skali jest duze pole do popisu a Ty zrobiles na niej wash . Wiecej cierpliwosci przy nastepnym projekcie .

Napisano

Jezeli chcesz na powaznie malowac figurki to przyjrzyj sie praca takich osob jak Boris Vallejo i Julie Bell , ich rysunki swietnie oddaja anatomie ludzka , gre swiatla ,ja sam czerpie inspiracje z ich pracy .

Napisano

Moja opinia jest trochę inna. Jak się maluje małe figurki farbami trzeba niejako "zasymulować" światło i cienie. Przy "miniaturze" mającej ponad 30cm "rzeczywiste" światło poniekąd robi trochę robotę, dlatego rozjaśnienia i cieniowania powinny być subtelniejsze. Co do prac Boris Vallejo to mi się wydaję że to są grafiki "2D", gdzie światło otoczenia nie uwypukla cieni i rozjaśnień. Z drugiej strony tak mocne rozjaśnianie i cieniowanie pewnie miały na celu uwypuklenie cycków i mięśni postaci które Boris Vallejo malował, plus taki styl przyjął sobie ten artysta. W każdym razie dzięki za twoją opinie i wezmę ją pod uwagę przy następnych figurkowych projektach. Szybko przejrzałem twoje pracę i są naprawdę fajne.

Napisano (edytowane)

Masz racje , grafiki sa w 2D i nie jest latwo przelozyc taki styl na 3D ale jest to wykonalne . Uzywajac swiatla nadajemy figurce realnosci  i wyrazistosci , uwazam ze im mniejsza skala tym wieksze powinnny byc kontrasty , oczywiscie nie mozna z tym przesadzic bo uzyskamy komiksowy efekt . To jest figurka inspirowana pracami Borrisa w skali 75 mm , uwazam ze to jest mistrzostwo swiata .

01 - Kopia.jpg

wuau-1024x779.jpg

Lena-mirico-aythami-alonso-patrick-jones-notoriginalminis-1-872x1024.jpg

Edytowane przez damien77