mikemc Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Witam jest to żywiczna figurka w skali 1:6. "Model" został skończony kilka miesięcy temu. Figurka jest tak duża że zmuszony byłem do wykonania małej gabloty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Odjechane są te figury! Malowanie bardzo ładne, niesamowicie uchwyciłeś światło na powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Rzeczywiście robi mega wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 O ile sama figurka jest naprawde super to juz malowanie jest zrobione po lebkach . Brakuje silniejszych rozjasniej oraz glebokich cieni , a twarz , hmmm tu juz poszedles calkiem na skroty , w takiej skali jest duze pole do popisu a Ty zrobiles na niej wash . Wiecej cierpliwosci przy nastepnym projekcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Washu nie było tylko blending olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Jezeli chcesz na powaznie malowac figurki to przyjrzyj sie praca takich osob jak Boris Vallejo i Julie Bell , ich rysunki swietnie oddaja anatomie ludzka , gre swiatla ,ja sam czerpie inspiracje z ich pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Moja opinia jest trochę inna. Jak się maluje małe figurki farbami trzeba niejako "zasymulować" światło i cienie. Przy "miniaturze" mającej ponad 30cm "rzeczywiste" światło poniekąd robi trochę robotę, dlatego rozjaśnienia i cieniowania powinny być subtelniejsze. Co do prac Boris Vallejo to mi się wydaję że to są grafiki "2D", gdzie światło otoczenia nie uwypukla cieni i rozjaśnień. Z drugiej strony tak mocne rozjaśnianie i cieniowanie pewnie miały na celu uwypuklenie cycków i mięśni postaci które Boris Vallejo malował, plus taki styl przyjął sobie ten artysta. W każdym razie dzięki za twoją opinie i wezmę ją pod uwagę przy następnych figurkowych projektach. Szybko przejrzałem twoje pracę i są naprawdę fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Masz racje , grafiki sa w 2D i nie jest latwo przelozyc taki styl na 3D ale jest to wykonalne . Uzywajac swiatla nadajemy figurce realnosci i wyrazistosci , uwazam ze im mniejsza skala tym wieksze powinnny byc kontrasty , oczywiscie nie mozna z tym przesadzic bo uzyskamy komiksowy efekt . To jest figurka inspirowana pracami Borrisa w skali 75 mm , uwazam ze to jest mistrzostwo swiata . Edytowane 17 Listopada 2018 przez damien77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi