Radoslaw Pietrys Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 O ludu!! I Ty Radku Kupiłeś to wszystko w ostatnim niewielkim przedziale czasu? Sporo tego Kaleczki do Tutki TwoSixDecals w barwach LOT już nabyłem i wyglądają świetnie, ale nie wiem jeszcze jak się nakładają. Kalki FedEx'a wyglądają interesująco. Ja swojego dc-10 chciałem pomalować w ARROW CARGO, ale nie wiem jak te kalki draw decal będą się nakładać i czekam na twoje doświadczenia z nimi jak kiepsko to będę szukał czegoś innego. ... a no udało mi się kupić;) ale nie wszytko co chciałem ale większość . Moje DC-10 początkowo miało być w barwach FEDEX-u , ale przez przypadek odkryłem ze dwa DC-10 były lizingowane przez LOT http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/3/6/7/1020763.jpg , to od razu znalazłem kalki do takiego cudaka ;) i zakupiłem (już lecą) ;) no i pozmieniały się koncepcje model Revella będzie w barwach lotu a do Fedexa zakupie arfixa no jak się uda to revell;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Moje DC-10 początkowo miało być w barwach FEDEX-u , ale przez przypadek odkryłem ze dwa DC-10 były lizingowane przez LOT http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/3/6/7/1020763.jpg , to od razu znalazłem kalki do takiego cudaka ;) i zakupiłem (już lecą) ;) no i pozmieniały się koncepcje model Revella będzie w barwach lotu a do Fedexa zakupie arfixa no jak się uda to revell;) Pochwal się gdzie je można kupić Kiedyś je widziałem w necie, ale niestety było to dość stara oferta i nie aktualna, a aktualnej sprzedaży nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Moje DC-10 początkowo miało być w barwach FEDEX-u , ale przez przypadek odkryłem ze dwa DC-10 były lizingowane przez LOT http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/3/6/7/1020763.jpg , to od razu znalazłem kalki do takiego cudaka ;) i zakupiłem (już lecą) ;) no i pozmieniały się koncepcje model Revella będzie w barwach lotu a do Fedexa zakupie arfixa no jak się uda to revell;) Pochwal się gdzie je można kupić Kiedyś je widziałem w necie, ale niestety było to dość stara oferta i nie aktualna, a aktualnej sprzedaży nie znalazłem http://store.joydecals.com/fp44228.html ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 ... moje ostatnie zakupiki;) Uch-och.... mieszkanie było sprzedawane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzazyrafa Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Tylko pozazdrościć takiej kolekcji coś pięknego aż oczu nie można od tego oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Pudełko spore - to samolot tez okazale bedzie się prezentował.Czekam na relacje (jeśli będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Pudełko spore - to samolot tez okazale bedzie się prezentował.Czekam na relacje (jeśli będzie) na razie chce skończyć BAE 146 , a jaki będzie następny model tego sam nie wiem bo wybór za wielki ;) może zrobię ankietę jaki model zrobić następny ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 doleciały dwa nowe "Benki" 737-400 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 ... moje ostatnie zakupiki;) airlinerków Kalki: BrasilDecals Gdzie je kupiłeś? Szukałem ostatnio i nie mogłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 ... moje ostatnie zakupiki;) airlinerków Kalki: BrasilDecals Gdzie je kupiłeś? Szukałem ostatnio i nie mogłem znaleźć. a ło ;) http://cgi.ebay.co.uk/Brasil-Decal-Boeing-737-300-400-1-144-BD144-141_W0QQitemZ190262540388QQcmdZViewItem?hash=item190262540388&_trkparms=72%3A1432%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3911.c0.m14 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Jezumsicku! chyba dłuższego linka nie widziałem.... Te kalki na statecznik w malowaniu AirPolonia to w ilu są kawałkach? Jakby można , to bym śmiał prosić o jakąś fotę dla uzmysłowienia, jak to jest rozegrane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Jezumsicku! chyba dłuższego linka nie widziałem.... Te kalki na statecznik w malowaniu AirPolonia to w ilu są kawałkach? Jakby można , to bym śmiał prosić o jakąś fotę dla uzmysłowienia, jak to jest rozegrane ... http://www.plastikowe.pl/dodatki/lotnicze-2/144-bdecalsbd144986-polish-airlines ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Dzięki, herr Ice ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 I tak za sprawą kolegów z forum, postanowiłem przestawić się ze skali 1/72 pancerno-lotniczej na cywilną 1/144. A oto ostanie zakupy: Dodatkowo idzie sobie z allegro Boeing - 737-800 (air berlin) oraz z zaprzyjaźnionego sklepu pakiecik Boeingów 737 z Dako (300/400/500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 A tak w innym temacie - znalazłem na e-bay modele EasternExpress min Ił-96 (w różnych wersjach) oraz AN-24 i TU-334, oczywiście w skali 1/144. Widział ktoś te modele a może sklejał? Jest u użytkownika blerio11 do zakupienia za jedyne 140$ fajny pakiecik... Może są chetni do wspólnego zakupu ? I tak w drugiej sprawie. Sugestia/prośba do bardziej doświadczonych kolegów... Może warto zrobic mały ranking - jaki model danego samolotu kupić? Co prawda nie ma wielkiego wyboru ale np B-737 jest z kilku firm. To tak aby się nie naciąć. Np. czy lepiej kupić np 737 z Dako czy innej firmy? Pozdrawiam p.s. przed chwilą znalazłem taką stronę (tak w temacie Ił-96) http://www.skunk-labworks.com/kits/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Może warto zrobic mały ranking - jaki model danego samolotu kupić? Ja głosuję za , bo się nie znam na tem wszystkiem - bardzo byłoby to pomocne.. I może przy okazji ostrzeżenia, co w danym modelu jest skopane...Nawet nie wiedziałem , że w zakupionym przeze mnie MD80 USAir Minicraftowskim kalki się rozpadają - a na 10 amerykańskich recenzji zestawu w 4 przypadkach goście o tym wspominają... Także wartoby chyba zebrać doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Cieszę się że pomysł nie był zły Tak w temacie recenzji. Jeśli chodzi o zvezdę - na wypraski nie ma co narzekać. Bez nadlewek - dokładnie wykonane. Zresztą chyba Ił-86 i TU-154 nie ma alternatywy. Z kalkami gorzej. Zwłaszcza do Ił'a. Te to raczej do wymiany. Co do zgodności ze skalą 1:1 - nie sprawdzałem. Generalnie polecam. Zreszta i cena przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Chyba jednak warto by akurat zestawienia, rankingi i oceny dołączyć do wątku w nowościach i inboxach 1/144 - taka sugestia, ale niech się starszyzna wypowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 A że się podczepię - co byście polecali dla ziomka, który skleił 4 modele i chciałby jakiegoś większego "pasażera" lub też "baloona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No duży to jest Airbus A380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 ale taki np z 40 cm dlugosci ... 50 rozpietosci ... ze nie jakis super extra duży tylko no :P żeby w miarę łatwo się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Coś pasażerskiego aby się łatwo składało? Chyba generalnie pasażery się łatwo składają. Nie ma elementów kabin... mało cześci itd. Gorzej z malowaniem. No tu musi być duży błysk ;) A co do konkretnego modelu... Chyba warto polecić jakiegoś Revella. Modele dostępne w hipermarketach w cenie ok 30-50 zł. Ostanio widziałem A319. Fajne kalki, fajne malowanie. Choć czasami można upolować smaczki. Np. Fokkera 100 czy Bae146. Mnie się udało ostanio upolować CL604. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 jakiegoś większego "pasażera" lub też "baloona" Może revellowski Zeppelin NT ? A z samoletadeł cuś ze zvezdowych ostatnich propozycji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Dzisiaj w chorzowskim auchanie były po niespełna 50 zł dwa revelle : B737-800 (air berlin) A319 (bmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 witeczka a o to moje nowe "zabaweczki" Revell A320 Lufthansa : Minicraft Boeing 777-200 United MiniCraft Boeing 757-200 United Airliners pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi