LordDisneyland Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Jaka joga?Za starym już na takie figle migle Udam się się do punktu sprzedaży piwka b/alc, obok można gips kupić, to nabędę drogą kupna ze 3 kilosy Będzie w sam raz....chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 A temat co tak ucichł ? Mój dzisiejszy nabytek Zdjęcie ze strony www.revell.de Trzeba będzie niedługo polować na tego kolosa Przeglądając stronę Revella, zauważyłem równie ciekawy model, Airbusa A320 Lufthansy którego wypuszczą we Wrześniu I jeszcze dzisiejszy nabytek - Fokker 100 Revell 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Fokker 100 to samolot bardzo ładny jest. Model ze starszych chyba? Ja powoli przymierzam się do sklejenia MD80 UsAir Minicraftu...powoli... A czemu ten rumieniec, Rekon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 No proszę jak kolega Rekon'ek się obsypuje pasażerami Ten A320 to chyba, żadna rewelacja, ale jedyne co mi chybaby w nim się spodobało to pewnie kalkomanie z kompletem okienek Co do tego "kolosa" to życzę dobrej zabawy z malowanie od 500 do 880 foteli Ja teraz poluję na Tu-154 w 1/144 Zvedy. Ma ktoś może link do stronki z INBOXem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 dobrej zabawy z malowanie od 500 do 880 foteli No co ty, przecież chyba tak bez figurek pasażerów nie zostawi biedaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Falcon: mówisz i masz :-) http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=125847#125847 Jeśli potrzebne będą jakieś detale - daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Jaaasne, Falconowi to nawet Hellboy dzieci kołysze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Tego fokkera różowego skleiłem i co najlepsze pomalowałem go na taki róż Najbardziej udany moj modej z poprzedniego "wcielenia" mojej pasji modelarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Jeśli potrzebne będą jakieś detale - daj znać. Może bez detali bo jeszcze bardziej się popłaczę Odwiedziłem już kilka sklepów na miejscu i powiedzieli, że mieli ale poszły jak świeże bułeczki, i musze czekać do kolejnej dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Też miałem brać tą Tutkę ale ostatecznie stwierdziłem, że kupię sobie ją później :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Wie ktoś może gdzie dostanę Airbus'a A380 Revell'a w barwach Emirates ? Szukałem na Google, ale tam wszędzie jest już niedostępny. Przepraszam że post pod postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Od czasu do czasu zagladam do tematu i podziwiam Twoją kolekcję - jest super Jak se tak patrzę na te pasażery to nachodzi mnie ochota na coś takiego ino w nieco większej skali. I tu mam do Ciebie pytanie (jako eksperta w temacie) , mianowicie czy miałeś do czynienia z Concorde airfixa lub hellera w 1:72 jeżeli tak to czy możesz coś o nich powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Z tego co znalazłem kiedyś w internecie to wypraski są te same tylko kalkomanie są inne: Heller - Air France, Airfix - British Airways (wszystkie wersje malowania, od najstarszej do ostatniej). Ja mam wersję z Hellera. Wysłałem maila do Airfixa to przysłali mi również kalki do wersji angielskiej. Elementy plastikowe są białe w większości, ale niektóre (podwozie, dysze) są w innych kolorach (stalowe lub czarne - coś jak VEB Plastikard z dawnych lat). Są otwory na okna - ten samolot nie miał pasa wzdłuż okien więc kalki odpadają - i trzeba je sobie samemu zrobić z Clearfixa (jest w pudełku). Pozdrawiam, MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 MM dzięki za info Możesz powiedzieć jeszcze jak z jego sklejalnością, ile to ma części i jak dokładnie sa zrobioone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Modelu jeszcze nie skleiłem. Jest w pudełku. Elementy są zrobione dość dokładnie i pasują do siebie. Model ma wgłębne linie podziałowe, mało delikatne ale nie tak grube jak w starej italerce. Może to też trochę wynika ze skali modelu. Ramki z częściami kadłuba i skrzydeł są białe. Elementy podwozia są zrobione z plastiku o stalowym kolorze, a niektóre elementy silników są z czarnego plastiku. Części jest 151. Po sklejeniu ma długość około 87 cm. Martwią mnie tylko te okna w kabinie pasażerskiej - ta tubka z Clearfixem jest bardzo mała. Pozdrawiam, MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Zacznę od tego, że niestety nie widziałem tego modelu i póki co jest on już ponad moje siły i miejsc na szafie hehe (ma ktoś może miejsce na szafie do wynajęcia? ) Tak więc nie mogę się wypowiedzieć na jego temat, ale... poniżej kilka linków, które może wywołają u Ciebie ślinotok lub twój portfel nie straci na wadze : http://aircraftresourcecenter.com/Fea1/901-1000/Fea980_Concorde_Mullen/00.shtm http://www.ipms.nl/pim/eairfconco.html http://www.modellversium.de/galerie/18-flugzeuge-zivil/1062-aerospatiale-concorde.html Jak coś jeszcze znajdę to natychmiast dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Jeszcze raz wielkie dzieki koledzy za info i linki Mam okazję kupić Concorde hellera za niespełna 90 zł. więc chyba się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jeszcze raz wielkie dzieki koledzy za info i linki Mam okazję kupić Concorde hellera za niespełna 90 zł. więc chyba się skuszę Mi taki kolos by się w domu nie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Zauważyłem ze nie ma szybek na okienka ale w kalkomanii są takie paki moze je trzeba podkleić od wewnątrz czy się nie myle? Aha, mozna zrobic ten model bez podwozia? Co prawda posiadam ten model i niestety jeszcze nie złożony, ale po sprawdzeniu kalkomanii którą przynajmniej ja mam w zestawie to nie ma tam pasków pod okienka. Ponieważ zaczynasz składać do proponuję Tobie zalać okienka klejem np ClearFix Humbrola. Po zaschnięciu tworzy prawie przezroczystą błonkę, która świetnie imituje szybkę Co do podwozia to jak najbardziej można je schować ale wtedy najlepiej model postawić na podstawce lub powiesić dobrej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 ... moje ostatnie zakupiki;) airlinerków Kalki: BrasilDecals Two Six Decals Flying Colors Draw Decals ModeleŁ ACE 767-300 przepak revella rarytasik ;) Revell DC-10 następny rarytasik ;) Daco SkyLine 737-500 Revell A321 Revell 737-800 Revell 737-800W Zvezda Tu-154 no i czekam jeszcze na kaleczki do DC-10 LOT ,Tu-154 LOT , 757 TNT , modele 757 ,777 ,A320 , 737-400 ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Heheheh, widzę, ze te 767 z Revella dalej cieszą się wzięciem, pomimo iż są lekko skopane (ale tylko lekko). Jesteś pewien, ze ten 'chińszczak' to przepak a nie kopia? Bo mam poważne wątpliwości - w moim linie zanikają i faktura ma 'gęsią skórkę'. Ja się moich pozbyłem i czekam na Zvezdę - maja być trzy wersje A ten Tu-154 to po prostu bajka Kalki Brasil do tych polskich jetów mam - bardzo dobre i dobrze się kładą. Nie ma porównania z 'drukarkowymi' Model 737 ze Skyline'a piękny - mam wersję 400 Ciekawostka - Karaya z Wieliczki ma zamysł wypuszczenia tych modeli pod swoim szyldem z kalkami LOTu w ramach limitowanej edycji. Póki co trwają targi z Belgami - zobaczymy co z tego wyjdzie. Swoją drogą, mógłby się ktoś pokusić o zrobienie wreszcie porządnego 737-200. Airfix, choć niezły jak na swój wiek, jest już nieźle przeterminowany (a poza tym wypadł z katalogu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Heheheh, widzę, ze te 767 z Revella dalej cieszą się wzięciem, pomimo iż są lekko skopane (ale tylko lekko). Jesteś pewien, ze ten 'chińszczak' to przepak a nie kopia? Bo mam poważne wątpliwości - w moim linie zanikają i faktura ma 'gęsią skórkę'. Ja się moich pozbyłem i czekam na Zvezdę - maja być trzy wersje A ten Tu-154 to po prostu bajka Kalki Brasil do tych polskich jetów mam - bardzo dobre i dobrze się kładą. Nie ma porównania z 'drukarkowymi' Model 737 ze Skyline'a piękny - mam wersję 400 Ciekawostka - Karaya z Wieliczki ma zamysł wypuszczenia tych modeli pod swoim szyldem z kalkami LOTu w ramach limitowanej edycji. Póki co trwają targi z Belgami - zobaczymy co z tego wyjdzie. Swoją drogą, mógłby się ktoś pokusić o zrobienie wreszcie porządnego 737-200. Airfix, choć niezły jak na swój wiek, jest już nieźle przeterminowany (a poza tym wypadł z katalogu ). ... a dokładnie co jest skopane to się poprawi ?? , jest to przepak bo nawet nie ma usuniętego loga revella , no i same wypraski są ładne brak jakich kol wiek nadlewek ani gęsiej skórki. Jak masz może do sprzedania kalki BrasilD do 767 i ATR 42/72 to bardzo chętnie odkupie ;) no fajnie jak by Karaya zrobiła takie zestawy ;), ja czekam aż ktoś zrobi 787 ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Wiesz co, ja nie mam tego 767 z ACE tylko z jakiejś innej chińskiej firmy - szit raczej Nie wiedziałem, ze sa też przepaki. Co dokładnie jest skopane to Ci nie powiem - aż tak się w to nie zagłębiam, ale z tego co wyczytałem na forach, to chodzi tu o płaty oraz przejście kadłub - skrzydło. Poza tym mam jeszcze 767 z oryginalnego Revella w edycji chyba Emirates Airlines (ze złotym orłem). Dreamlinera (787) na pewno zrobi Revell bo już go zaanonsował w swoich planach. Zresztą oni zawsze jako pierwsi ostatnio wypuszczają nowości Ja póki co gdzieś muszę dorwać Cometa z Airfixa Piękny samolot, choć model już mniej. Wyszła niedawno reedycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 O ludu!! I Ty Radku Kupiłeś to wszystko w ostatnim niewielkim przedziale czasu? Sporo tego Kaleczki do Tutki TwoSixDecals w barwach LOT już nabyłem i wyglądają świetnie, ale nie wiem jeszcze jak się nakładają. Kalki FedEx'a wyglądają interesująco. Ja swojego dc-10 chciałem pomalować w ARROW CARGO, ale nie wiem jak te kalki draw decal będą się nakładać i czekam na twoje doświadczenia z nimi jak kiepsko to będę szukał czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Cudowne ,sam bym chciał robić takie latadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi