Timi Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Zestaw Tamiyja plus Part plus dużo innego złomu kalki firmowe. Model jest w 99.9% skończony, musze tlyko przemalwać go satynem bo teraz jest pomalowany matem Pactry i tak szaro wygląda;/ pozdrawiam miłego oglądania i miłej krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Ja już napisałem, że bardzo mi się podoba. Może ciut za brudny jak na mój gust ale ogólnie pełen czad. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 29 Maja 2006 Share Napisano 29 Maja 2006 No widać, że ten samolot był w akcji. Podobają mi się przykurzone i zblakłe oznaczenia. Tylko... ...chyba mu jednego skrzydła od spodu zapomniałeś pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 29 Maja 2006 Autor Share Napisano 29 Maja 2006 ...chyba mu jednego skrzydła od spodu zapomniałeś pomalować Dwie rzeczy: 1 Brakło farby 2 Sprężarka padła jutro postaram sie wstawić lepsze foty modelu z poprawionymi błędami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Maja 2006 Share Napisano 29 Maja 2006 1 Brakło farby2 Sprężarka padła Ty na serio? A ja bylem przekonany, ze tak mialo byc... Nie odzywalem sie nic, bo sie na tym nie znam... Khiehie... A model wykonany super. Nad tymi otwartymi lukami kaemow to chyba troche posiedziales, co? Jedna tylko rzecz mnie daje do myslenia. Moze to kwestia oswietlenia, ale wydaje mi sie, ze ciemniejsze pregi kamo zbyt malo sa widoczne na jasniejszym tle. No chyba, ze tak tez mialo byc... Bo jak napisalem wyzej, nie znam sie na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 29 Maja 2006 Autor Share Napisano 29 Maja 2006 1 Brakło farby2 Sprężarka padła Ty na serio? A ja bylem przekonany, ze tak mialo byc... Nie odzywalem sie nic, bo sie na tym nie znam... Khiehie... A model wykonany super. Nad tymi otwartymi lukami kaemow to chyba troche posiedziales, co? Jedna tylko rzecz mnie daje do myslenia. Moze to kwestia oswietlenia, ale wydaje mi sie, ze ciemniejsze pregi kamo zbyt malo sa widoczne na jasniejszym tle. No chyba, ze tak tez mialo byc... Bo jak napisalem wyzej, nie znam sie na tym nie no żartuje tam ma być Nad lukami spędziłem pare dni, ale wiele dużej sedziałem nad całym wnętrzem i tymi wręgami jutro zrobie lepsze zdjecia przy dziennym świetle to bedzie lepiej to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Maja 2006 Share Napisano 29 Maja 2006 No to jeszcze o jedna rzecz spytam. Sie czegos dowiem moze przy okazji. Czemu tak mialo byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 29 Maja 2006 Autor Share Napisano 29 Maja 2006 No to jeszcze o jedna rzecz spytam. Sie czegos dowiem moze przy okazji. Czemu tak mialo byc? z tego co wiem to jest kmuflaż " Day- night" więc domyślam się żeby zmniejszyć widoczność w nocy szczerze nie zgłębiłem nigdy tego tematu al bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 Modelik fajniutki i podoba mi się , ale : -jest za bardzo matowy , czym go zmatowiłeś czy przepadkiem nie zrobił Ci się efekt tz. "mąki" -anteny są troszkę nie fajne I pytanie kokardy malowałeś , czy ciąłeś kalkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Maja 2006 Autor Share Napisano 31 Maja 2006 Matow jest bo pomalowałem go matem pactry i nie doś ć ze jest matowy to jeszcze zszarzał ale jak naprawie sprężarke to pomaluje satynem, to wtedy zapodam nowe zdjęcia Linki anteny są już poprawione , znaczy sie naciągnięte Aha kokardy to ponacinana kalka, po zastosowaniu płynów mr.gunze klek Tamiyji nie widać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 No to jeszcze o jedna rzecz spytam. Sie czegos dowiem moze przy okazji. Czemu tak mialo byc? z tego co wiem to jest kmuflaż " Day- night" więc domyślam się żeby zmniejszyć widoczność w nocy szczerze nie zgłębiłem nigdy tego tematu al bardzo mi się podoba No to ja może deczko wyjaśnie 1. Zgadza się to Day-Night z tym że nie służyło to zmniejszeniu widoczności maszyny 2. Słuzyło to jako element szybkiej identyfikacji dla własnej OPL(która za przeproszeniem "waliła" do wszystkiego co się rusza jak każda zresztą bez wyjatku) coś jak Invassios Dropps po D-Day do sierpania 44 czyli do utworzenia 2TAF ale to już zupełnie inna bajka zaintereowanych odsyłam tu http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=8468 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 Nowe, mam nadzieje lepsze zdjęcia robione w naturalnym świetle Chyba nie za bardzo wyszło zresztą spójrzcie sami i powiedzcie czy może tak być czy nie bo jak nie to już lipa bo raczej nie poprawie pozdrawiam i czekam na krytyke aha lusterko mi zginęło podczas robienia zdjęć i wcieło A antenki jeszcze 3 dni temu były naciągnięte, nie nwiem czemu zrobiły się takie :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Bardzo ładnie mi sie tam podoba ale mam trzy uwagi Pozwolisz że posłużę się zdjęciem 1.To jest wlot do powietrza do gaźnika więc czemu zrobiłeś go ochlapanego olejem? 2.No troszeczkę przesadziłeś(patrz zdjęcie* co prawda to inna wersja ale otworki te same ) ale nie jest jeszcze tragicznie 3.To jest chłodnica cieczy chłodzącej silnik czyli Glikolu, który nie powinien zapaćkać tak skrzydła chłodnica oleju to ta mniejsza o owalnym przekroju * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Macias, ten Twój chyba niedawno kąpiel miał;) To usyfienie jest nieco przesadzone, ale nie aż tak jakby wynikało ze wstawionego przez Ciebie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Co nie zmienia faktu że i tak jest przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spitfire Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Jestem zaczarowany Spitfire'ami, ten modelik nieco mnie rozczarował, w zasadzie przesadzony jak dla mnie pod każdym względem, ale jednak to Twój model, twoja wizja i należy to uszanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi