Artek82 Napisano Czwartek o 06:48 Share Napisano Czwartek o 06:48 6 minut temu, Wojtek59 napisał: Co to za płytki na górnej powierzchni skrzydeł ? Imitacja hamulców W rzeczywistości tak ordynarnie to nie wyglada, ale na zdjęciach są jakieś uwypuklone światłem chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Czwartek o 07:34 Share Napisano Czwartek o 07:34 Godzinę temu, Artek82 napisał: Amortyzatory są czarne w oryginale i w modelu, a płoza czerwona. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Piątek o 11:10 Share Napisano Piątek o 11:10 Zrobiłem w Inkscape sznurowania do samolotów WW I, różnego rodzaju, do wydruku jako kalkomania, w skali 1/72. Za sugestią DobreMzimu proszę o konstruktywne uwagi. Kwadracik do skalowania - bok - 1,5x1,5 mm. W przyszłości możliwe drukowanie/ udostępnienie zainteresowanym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano wczoraj o 10:22 Share Napisano wczoraj o 10:22 Cześć, czy posiada ktoś może zdjęcia całej kabiny PW-5 smyk? Pracuję nad projektem 3d i nie mogę znaleźć materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duders Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Tutaj masz zdjęcia kabiny PW-5 takiej typowej produkowanej jeszcze w Świdniku: https://aeromarket24.com/advert/669/Glider-PW-5-Smyk Chyba najbardziej wygodna kabina z szybowców którymi miałem możliwość latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu W dniu 25.07.2025 o 13:10, Wojtek59 napisał: Zrobiłem w Inkscape sznurowania do samolotów WW I, różnego rodzaju, do wydruku jako kalkomania, w skali 1/72. Za sugestią DobreMzimu proszę o konstruktywne uwagi. Kwadracik do skalowania - bok - 1,5x1,5 mm. W przyszłości możliwe drukowanie/ udostępnienie zainteresowanym. a są jakieś zdjęcia jak takie sznurowanie wygląda w realu ? bo nie mogę znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu w 1/48 w kalkach sznurowania dodane są dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu 14 minut temu, Cypis napisał: a są jakieś zdjęcia jak takie sznurowanie wygląda w realu ? bo nie mogę znaleźć . Ja też nie znalazłem. W 1/72 dziurki, IMHO, można pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu (edytowane) w końcu coś znalazłem , no dziurki są dużo wyraźniejsze niż sznurowanie Edytowane 18 godzin temu przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Dzięki. Popracuję nad tym. A na dodatek, to jest jeszcze inne sznurowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi