Mierzu Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 ciekawe oznaczenia szczelina widoczna na 2 zdjęciu miała tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2019 A sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Tylna pochylona płyta oraz mocowania wózków powinny być wyszpachlowane. To były całe elementy. Cmk to stary gniot z masą błedów i uproszczeń. Sam mam rozgrzebanego 35(t) na warsztacie i wiem co to za szmelc. Malowanie i brudzenie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Możesz zaznaczyć na zdjęciu o które elementy chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Przy okazji znalazłem jeszcze kilka innych baboli prawa strzałka. ogryzek z bukaresztu oraz 35(t) odrestaurowany Prawe kółko. Tam chyba nie powinno być szpary Lewa strzałka Lewe kółko Te gluty na osłonie działa wyglądają dość słabo na tle oryginalnych spawów. Spawy bardzo łatwo można zrobić kulając mały kawałek greenstuff'a między dwoma linijkami by uzyskać cienki wałeczek, który następnie się lekko dociska palcami i rzezbi wykałaczką, obcięta strzykawką czy czym tam komu wygodniej. Na koniec docinasz nożykiem by wyrównać jeśli się zrobił szerszy i gotowe. Poza tym prawa gąsienica wyszła nie najlepiej. Wypunktowałem tylko to co można było bez większego wysiłku poprawić w trakcie budowy i resztę pomijam mając świadomość jaki to jest stary model. Na koniec podkreślę jeszcze raz, że malowanie i brudzenie ładnie wyszło, więc mam nadzieję, że przyczepienie się do kilku szczegółów krzywdy Ci nie zrobiło. Czekam na następny model. Pozdrawiam Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Nie strzelam fochów.Szpara poprawiona,co wynikało z niedoklejenia nadbudówki.Spawy na obudowie robiłem sam,bo ich w ogóle tam nie było.Są przeskalowane,ale chciałem je uwypuklić (jak w ISU).Wózki niestety będę chyba musiał zamaskować błotem).Tylnej płyty nie ruszam. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Mierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Nie wdając się w "meritumy" bardzo fajny model zrobiłeś/zmalowałeś . Też się nad tym TACAMem zastanawiałem, teraz wiem, czego się spodziewać ( model rzadko prezentowany na forach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 Dzięki wszystkim za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 Efekciarski Mi się bardzo podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Model świetny! Chodzi za mną taki. Jak trafię go w Jadarze, to go sobie kupię. Chodzę do nich (do Jadaru) piechotą...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi