small Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 (edytowane) Witam Już kiedyś prezentowałem moj pierwszy model DAF-a, a teraz prezentuje Tego samego Dafa z naczepą (którą też pierwszy raz składałem). Malowanie ma pewne uchybienia, malowane sprayem. Jak na pierwszy raz to chyba nie najgorzej ?! Zdjęcia według życzenia robione przy naturalnym świetle. Biore sie za nidorobki. Model jeszcze bedzie uzbrojony detale jak kabelki miedzy ciagnikiem a naczepą. Wiem że znajdziecie jakieś niedoróbki ale za wszelkie uwagi bede wdzieczny. Edytowane 29 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Ja bym poprawił na początku z tyu te czarne takie coś pod drzwiami i trójkąciki pod światłami Ogólnie pomysł ciekawy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Troszkę brzydko wygląda tył naczepy, widać czarne miejsca na zderzaku oraz niestarannie pomalowane czarne gumy pod drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Przy tym świetle mało mozna ocenić , daj model na światło dzienne . Ale tak to zderzak ma jakies babole i nie domalowany . Przejscie kolorów na naczepie z tego co wiem jest przedzielone czarnym paskiem . I jak wykonałeś kalki ? ? ;P . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Ja bym poprawił na początku z tyu te czarne takie coś pod drzwiami Hehe... To "Czarne coś pod drzwiami" to gumy ochraniające naczepę podczas podjeżdżania pod rampę I jak wykonałeś kalki ? ? KRUGER_MAN mi to wygląda na naklejki. Model ogólnie mi się podoba. Wielki + za pomysłowość. Gratuluję. Jak na pierwszy model to wyszedł ci bdb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
small Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 Ok dzieki za zwrócenie uwagi tył poprawie w miare możliwości. Wiem ze brakuje czarnego paska ale pomalowanie naczepy na dwa kolory sprawiło mi dużo problemu i musze wymyślić sposób jak pomalowac ten czarny pasek i nie zepsuć reszty - bo może coś nie wyjsc. No i widomo równo musi być z dwóch stron Samo przejscie kolorów też nie jest jak w orginale ale to już moja inwencja twórcza. Co do kalek - to poszedłem na łatwizne i jest to zrobione w prosty sposób ale efekt jest dość dobry. Kupiłem folie samoprzylepna i wydrukowałem na atramentówce logo. Gozrej z tymi na dafie bo chciałem uzyskać biały kolor napisu a z drukarka to nie możliwe ale jakoś sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Właśnie ja bym chciał drukować , i czy jak sobie np. logo dartom na białym tle dam do drukowania to to białe tło tez sie wydrukuje ??? czy same logo kolorowe ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
small Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 białego koloru wogule ci tradycyjna atramentówka nie wydrukuje. Ja sobie poradziłem i podkleiłem od spodu papier (male naklejki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Musisz koniecznie poprawić jakoś zdjęć, bo niewiem czy ta kórtynówka jest koloru pomarańczowego, czy białego, ale wydaje mi się, że model jest okej, jak poprawisz już fotki, to wystawie opinię o tym jakże ślicznym modelu komentarz. No i popraw na górzę w zdaniu, nie przyczepa tylko to jest naczepa w pierwszym zdaniu, masz błąd a to wielka różnica. Choćby taka, że przyczepę przyczepiasz i ma dyszel, a naczepę naczepiasz na siodło, tak jak w twoim przypadku, jaki pokazujesz model Dafa XF -95 pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Świetny pomysł z tymi naklejkami - naprawdę wielkie gratulacje! Model również świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Model jeszcze bedzie uzbrojony detale jak kabelki miedzy ciagnikiem a przyczepka. Wiem że znajdziecie jakieś niedoróbki ale Rolling Eyes za wszelkie uwagi bede wdzieczny. Przyczepę?? a nie naczepę??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Jak byś chociaż troche czytał , a nie same obrazki oglądał to byś wiedział ze wojtek juz mu zwrócił uwage . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 29 Lutego 2008 Witam. Ogólnie rzecz biorąc to bardzo mi się podoba model. Ale z tyłu naczepy czegoś brakuje,jest taka pusta, niewiem może pomaluj zawiasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Masz rację, jawkers. Lepiej by się prezentowała z pomalowanym na biały gloss zderzaczkiem . Ale nie można też zbyt wiele wymagać, przecież to w końcu jego pierwszy model. Oby tak dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam-m- Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Ogólnie modle jest ładny jest troszkę niedopracowań a mianowicie o to tutaj są takie jakieś dołki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 (edytowane) Ale ogólnie mi podoba model !!! Pozdrowienia Edytowane 29 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 jawkers ale jak dla mnie, to zawiasy w tej naczepie są w drzwiach, nie widoczne, więc nie wiem jak je pomalować, mógł byś gać np: jakiś adres do firmy, lub adres filli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Lub też logo firmy na której sie wzorowałeś , w tym wypadku TNT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Actros po jakiemu jest napisana twoja odpowiedź?? Ale ogólnie mi podoba fajny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Heh wypowieź Actrosa mnie trochę rozbawia. Napisał co wiedział, co ślina przyniosła na język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Co do drzwi to ciekawą opcją byłoby zastosowanie brudzingu i stworzenie napisu BRUDAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
small Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 do adam-m- Nie bardzo wiem co masz na myśli? To co zaznaczyłeś jest już wymyślone przez italieri wiec nie poprawialem, zostawiłem tak jak w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Ale ogólnie mi podoba fajny!!! Pozdrowienia Wiesz o czym myślałeś, ale żle napisałeś. Czy tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Jutro pewnie wejdzie i napisze tradycyjną wymówke :P Byłem pod wpływem krystalicznego płynu =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 do adam-m- Nie bardzo wiem co masz na myśli? To co zaznaczyłeś jest już wymyślone przez italieri wiec nie poprawialem, zostawiłem tak jak w orginale. small jemu chodzi o to żebyś ubrudził tył naczepki i na drzwiach (tak jak to często się widuje) zrobił napis BRUDAS A co do modelu to jak na pierwszy raz nawet nawet Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi