Super Moderator Greif Napisano 22 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2019 Taka ciekawostka, dla zainteresowanych historią można poczytać https://pl.wikipedia.org/wiki/Wittfeld_(wagon_akumulatorowy) a moje widzimisię mam w planach zbudować sobie taki modelik w skali 1/35, dzięki uprzejmości i chęci Kolegi kjp_a_man który się pofatygował do Parowozowni w Skierniewicach i wykonał piękną sesję modelarską można nacieszyć oko dość nietypową konstrukcją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Zdjęcia mojego syna zrobione w dniu 2019-06-15: Ułożone na podłodze elementy kompresora pochodzą z innego pojazdu i są wyłącznie składowane. Ja część zdjęć przenaczyłem na panoramki, więc potrzebuję chwilę czasu na obróbkę. Postaram się wrzucić moje zdjecia jutro albo pojutrze. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez kjp_a_man Reszta zdjęć młodego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 syn ma dobrą smykałkę po Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Czerwca 2019 Podziękować Wielkie dla Ciebie, i podziękowanie dla młodego nie wiem czy pełnoletni więc Książka dotrze do mnie we wtorek więc komplet dokumentacji będzie, kilka detali do druku 3D, buda na laser i się kiedyś zmajstruje Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 (edytowane) W miesięczniku Inżynier Kolejowy w numerze 8/144 z sierpnia 1936 r. jest szkic w dwóch rzutach z podstawowymi wymiarami tego pojazdu. Jak byś potrzebował to daj znać. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Wreszcie miałem czas — zdjęcia moje zrobione w dniu 2019-06-15: Czy tak „prześwietlone” zdjęcie jak powyżej coś wnosi? Tak jak pisałem wcześniej sprężarka nie jest częścią pojazdu. Sorki, że tyle wnętrza ale urzeka. Przez prawie półtorej godziny dzielnie walczyłem z brakiem szerokiego kąta. Dopiero na koniec zorientowałem się, że ciągle mialem założoną „długą lufę”. Na koniec jedna panoramka. Edytowane 20 Czerwca 2019 przez kjp_a_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Czerwca 2019 Dzięki wytężonej pracy forumowego Kolegi mamy piękną galerię. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi