Grzes Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Wychodzisz nam tu na Stachanowca pracy szybowcowej. Niniejszym oficjalnie to pochwalam i namawiam do jeszcze bardziej wytężonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 24 Listopada 2020 Autor Share Napisano 24 Listopada 2020 2 godziny temu, Grzes napisał: Wychodzisz nam tu na Stachanowca pracy szybowcowej. Niniejszym oficjalnie to pochwalam i namawiam do jeszcze bardziej wytężonej pracy Nie wiem, naprawdę nie wiem czy to ja jestem pracowity czy raczej Koledzy to... lenie? Mam w pudłach jeszcze z 15 różnych szybowców - nie ma co zwlekać, trzeba kleić. A wybredny jestem, bo kleję jedynie te, dla których znalazłem rejestracje SP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 23 minuty temu, Kon_Bar napisał: Nie wiem, naprawdę nie wiem czy to ja jestem pracowity czy raczej Koledzy to... lenie? ... Zapewne obie wersje są poprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Czyli zrobiłeś to(hamulce) normalnie, czyli się narobiłeś . A struktura na skrzydłąch jest rewelacyjna !!!! Wygląda to przepieknie, i kolorystycznie bardzo trafione Edytowane 24 Listopada 2020 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Malowanie struktury zakończone. Położony lakier - teraz kalki W międzyczasie model przeszedł "mały" remont - po upadku ze sporej wysokości pękł grzbiet W środku coś grzechocze, ale... raczej nie będę odklejał kabinki (jeszcze nie zajrzałem pod maskowanie - mam nadzieję, że jakiś "duperel"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 Galeria ukończonego modelu znajduje się TUTAJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Czy ostateczna czerwień została zmieniona, czy to tylko fotki? no i przy okazji skrobnij jakich farb używałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 W dniu 6.01.2021 o 13:36, Grzes napisał: Czy ostateczna czerwień została zmieniona, czy to tylko fotki? no i przy okazji skrobnij jakich farb używałeś. Grzesiu, przepraszam za brak odpowiedzi, ale forum ostatnio nie przysyła mi informacji o zmianach w śledzonych wątkach (ktoś wie, gdzie to ustawić?) Czerwień jest niezmieniona. Ostatnie szybowce są malowane farbami Bilmodel (choć przyznam, że nadal stosuję lakier Gunze - GX100). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 5 minut temu, Kon_Bar napisał: Ostatnie szybowce są malowane farbami Bilmodel i jak się maluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Ja jestem zadowolony Farby praktycznie natychmiast są suche i "trzymają" (podkładu, bo używam też podkładu z Bilmodel). Często maluję, czyszczę aerograf (minuta-dwie?) i zaczynam maskowanie kolejnego koloru. W większości wychodzą mi maty (oszczędnie farba), ale ponieważ na to idzie lakier błyszczący i dopiero kalki czy wash to dla mnie nie problem). Ogólnie - polecam (choć i ostrzegam: śmierdzą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi