Kolekcjoner WP Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Dzień dobry, Rozpoczynam mój pierwszy warsztat na tym forum oraz mój czwarty model w 1/35. Kleję głównie skalę 1/72 , ale dla tych kilku dostępnych polskich pojazdów w 1/35 robię wyjątek. Wiem , że jest dostępny świetny model IBG , ale model Mirage Hobby leżał na mojej szafie już od roku , więc wkońcu go zacząłem . Pomimo błędów modelu skleję go prosto z pudła . Co do kamuflażu . Będę próbował pomalować go w kamuflaż "Japoński" , czyli ten z przed reformy malowania z lat 1935/36. Wybrałem kamuflaż "japoński" , ponieważ jest niszowym w modelarstwie . Być może ze względu na trudność w malowaniu linii podziału kolorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Model: Edytowane 10 Lutego 2019 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Budowa: do tej pory po pół godziny sklejania nie znalazłem żadnych problemów oprócz milimetrowej szpary między błotnikiem ,a pancerzem . Wstawię tam płytkę plastikową . Edytowane 10 Lutego 2019 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) i jeszcze zdjęcia prawdziwego TKSa w kamuflażu "japońskim" oraz barwna grafika na których będę wzorować podczas malowania. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Zapowiada się ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Lutego 2019 ad błotników- zobacz czy nie masz odkształconej wanny, niestety jakość modelu jest mizerna i u mnie obydwa "wiszą" nie pod kątem prostym dlatego pojawia się szpara... zwróć uwagę też na zapadnięcia plastiku na dolnych płytach nadbudówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Hmm, w dobie modeli IBG nie spodziewałem się że jeszcze ktos weźmie na warsztat model Mirage. Zobaszymy jaki będzie wynik walki z materią Mirage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Marca 2019 Autor Share Napisano 2 Marca 2019 Zamiast kleić szukam zdjęć i znalazłem . TKs we wczesnym kamuflażu podczas prezentacji w Estonii w 1934 Źródło: http://derela.pl/tk_con.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Marca 2019 Autor Share Napisano 2 Marca 2019 jeszcze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Września 2019 Autor Share Napisano 15 Września 2019 (edytowane) Powracam do budowy TKSa . Farby z palety pactra o numerach A28 light tan , A30 olive drab i A95 hellblau rlm 78 . Opony koloru XF-69 Nato black od tamiyi. Szparę między błotnikami , a kadłubem uzupełniłem płytką plastikową . Linie rozgraniczenia kolorów malowanie markerem permamentnym "Sharpie" . Zrobiłem próbne brudzenie i farba olejna nie reaguje z markerem . Na koniec będzie potraktowany mieszanką czarnej i brązowej farby olejnej. Edytowane 15 Września 2019 przez Kolekcjoner WP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 Model ukończyłem już dawno . Przepraszam , że nie zamieszczałem żadnych zdjęć z postępu budowy . Model miał swoją premierę na wrześniowym konkursie w Bielsku-Białej. Do modelu dokupiłem jeszcze przyczepkę amunicyjną , którą też pomalowałem w japoński kamuflaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi