Marcin K. Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Dosyć dawno temu wykonany, po lekkiej modyfikacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Bardzo ładny model. Takie piaskowe kolorystyki mi odpowiadają. Bardzo ładne brudznie. Też mam w planach challengera , ale jedynke i jak tak patrze na tego to nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Ładny i ciekawie ubrudzone. Może pomysł jeszcze nad bokami wieży. Na ostatniej fotce widać jak odcina się od kadłuba. Może jakieś zacieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Miło czytać że się podoba. 20 godzin temu, Daniel_ napisał: Bardzo ładny model. Takie piaskowe kolorystyki mi odpowiadają. Bardzo ładne brudznie. Też mam w planach challengera , ale jedynke i jak tak patrze na tego to nie moge sie doczekac. Szkoda że do tej pory jedynka nie doczekała się następcy mocno uproszczonego modelu Tamiyi w 1:35. Poleciłbym raczej wersję 2 i to nie koniecznie Tamiyę. Jeśli lubisz i nie boisz się przeróbek to modele Trumpetera są lepszą bazą do tego. 18 godzin temu, bazylms napisał: Ładny i ciekawie ubrudzone. Może pomysł jeszcze nad bokami wieży. Na ostatniej fotce widać jak odcina się od kadłuba. Może jakieś zacieki? Niestety na fotkach słabo widać wszystkie niuanse kolorystyczne, a nie mam na razie porządniejszego aparatu. Nie chciałem iść według schematu i skupiłem się na zdjęciach oryginałów. Na fotkach z których korzystałem boki wieży są raczej czyste. Troszkę "zaszalałem" z brudzeniem dołu i poziomych powierzchni czołgu, ale starałem się nie przesadzić. Może w końcu uda mi się zrobić niewielką winietkę do niego żeby wyeksponować częściowo ruchome zawieszenie Tak naprawdę to mam małe doświadczenie z "pancerką", zwłaszcza słabo mi idzie odwzorowanie śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Chyba mój ulubiony czołg - całkiem ładne wykonanie, choć mi brakuje washa. No i koniecznie podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 W dniu 25.02.2019 o 11:13, Przemek Przybulewski napisał: Chyba mój ulubiony czołg - całkiem ładne wykonanie, choć mi brakuje washa. No i koniecznie podstawka. Podstawka będzie, z washem raczej już nie będę kombinował. W sumie to robiłem bardzo delikatny punktowy. Głównie przy łbach śrub na kołach. Może był zbyt mało nasycony farbą i dodatkowo filtrowanie go rozmyło. Właściwie to nie lubię bardzo wyrazistego podkreślania bryły modelu tym .sposobem. Wolę kombinację : laserunek ,cieniowanie, filtry, suchy pędzel, pigmenty i w razie konieczności punktowy wash. Dodaję kilka fotek na ciemnym tle. Jak tylko będę miał do dyspozycji tradycyjny aparat to podmienię lub zamieszczę lepsze jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi