TOM Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 (edytowane) Witam! Od dłuższego czasu zabieram się za dioramę w normandy aż w końcu się zanią zabrałem. Jak narazie mam zrobiony bunkier z gipsu ( odlałem go w klockach LEGO) oraz całą "podstawkę". tak wygląda ten bunkier. A tak pomalowany (działo nie będzie na dioramce) w póżniejszych zdjęciach troce mi się rozpad i postanowiłem go przerobic Tak ma wygłądac cały brzeg skały zrobiłem z gazety maczanej w gipsie tu będa okopy troche zasieków A tak to wygląda na dzisiaj Edytowane 2 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Diorama i co, że tak się zapytam? Jakieś pomysły, plany, modele Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Mam pewien problem nie moge wkleic zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 2 Marca 2008 Witam. Zdążysz to zrobić w 29 dni? Powodzenia. A jak próbowałeś wklejać te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 tzn. widziałem jak robi to mój kumpel, wchodzisz tam gdzie nadole pisze PODGLAD WYŚLI i tak dalej i on miał takie przgladaj "przejście" do fotosika i kopiowałeś adres a potem wklejałeś. A ja tego niemam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 2 Marca 2008 Wchodzisz w fotosiku na dane zdjęcie, w zależności jakie chcesz wstawić, miniatutę, pełny rozmiar.Kopiujesz taki kod, następnie wklejasz go na modelworku i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Jak narazie wyglada całkiem nieżle zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Wesoło. Przypomina mi się "Szeregowiec Ryan" - w szczegolności, gdy patrzę na przedostatnie zdjęcie. Czekam na dalsze postępy, bo chyba będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 (edytowane) Potrzebuje pomocy. Jeżeli ktos zna przepis na wode czyli morze niech mi pomoże i go przedstawi? Edytowane 10 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Taki specyfik o nazwie "still wather" załatwi sprawę A pomocy to ty z ortografią potrzebujesz... Zalecam Firefox'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Wejdź na http://www.diorama.ovh.org/ i tam na dole są miniaturki paru modeli - kliknij drugą od prawej, to wyjeżdżający z morza half-track. Trudno uwierzyć, ale woda na tej dioramie zrobiona jest (o ile mnie pamięć nie myli) z plasteliny formowanej w dużej mierze łyżeczką i paroma innymi narzędziami, a potem malowanej. Możesz pobawić się też z żywicami i specyfikami Vallejo (np. Water Effects), ale plastelina przy pomalowaniu może być wdzięcznym materiałem. "still wather" Przyganiał kocioł garnkowi No ale w kwestii technicznej - Still Water nie spełni swojej funkcji jeśli chodzi o morze. Jak sama nazwa wskazuje, jest to spokojna, nieruchoma woda. Długi czas wiązania i duża płynność powodują, że nadaje się on tylko do robienia kałuż i małych, zamkniętych akwenów. Pokombinuj z plasteliną (choć tu brak aerografu [posiadasz?] może być problemem jeśli chodzi o późniejsze tego malowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Wather czy tam water, ja Polak nie gebels... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 Dzięki reggy zobaczymy co da się zrobic. A błędy zostały poprawione (za szybko pisałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Oto dalszy etap pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Noooo super to wygląda, zaczyna nabierac kształtów!! Wielki podziw jak na razie mam dla Ciebie!! Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No no praca powoli idzie do przodu i w dobrym kierunku. Oby tak dalej . Będę się przyglądał postępowi twojej pracy. Życzę powodzenia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Czas na figurki. Przedstawiam Wam pudełka niektórych figurek, które znajdą się na makiecie. Kilka będzie zrobionych ze złomu modelarskiego. Częśc figurek jest przerabiana.(oczywiście to nie wszystkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Makieta powoli nabiera kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 No świetnie to wygląda. Powoli nabiera kształtu . Życzę powodzenie z dalszą robotą . Pzdr P.S. Nie za dużo tych figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 bardzo fajna makieta zobaczymy co będzie dalej Nie za dużo tych figurek? nie właśnie ilość jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Kończ WAŚĆ i wstydu mi oszczędź... Nie będę tak słodził przesadnie bo kolega jeszcze obrośnie w piórka i spocznie na laurach (ŻART)... Genialne... Postaraj się przy efekcie końcowym by figurki amerykańców się nie świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TOM Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Dziś skończyłem makiete mam tylko kilka zdjęc jak "powstawała" dalej. Skleiłem wszystkie figurki poczym przykleiłem je na dioramce oraz dodałem pełno sprzętu na plaży. Wszystko pomalowane zostało areografem. Piasek to malutkie wiurki od drewna klejone na wikol. Błoto to pigment zmieszany z gipsem. (Reszta zdjęc na galeri konkursowej) (sorcia, że wszystko tak w jeden dzień ale nie miałem czasu wklejac zdjęc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi