Solo Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Gdybym chciał dziś zrobić polskiego C-130 (wersja E o ile się orientuję) w 72, to jakie mam opcje? Zestaw to zdaje się jedynie Italerii, do tego ma on chyba wypukłe linie? Kalkomanii za to chyba nie brakuje, nie wiem tylko jak z dodatkami. Wiem o żywicach Arma Hobby, ale chyba to wszystko. Ktoś doradzi mi w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Tak jak napisałeś, model Italeri, linie niestety wypukłe jak i w 48. Jeśli chodzi o żywice od Army to może być problem z ich dostaniem, choć większy jest raczej do 48. Kalki oczywiście ModelMaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 W 72 robi żywice Black Dog. Linie podziału są tak proste, że przeryć cały model zajmie co najwyżej kilka godzin. Tobie może trzy lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 Obiło mi się kiedyś o uszy że ponoć C-130 nie ma w ogóle linii podziału, które są zaszpachlowane czy też zakitowane i wyglądają bardziej jak wypukłe linie podziału na modelach. Zdaje się że nie trzeba ich ryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Italeri jedną z form ma po Esci. Tam linie są wklęsłe. Zdaje się to ten napakowany karabinami... Spectre? W 48 trzeba ryć. Nasz dla WZL był ryty, że hej. Edytowane 3 Marca 2019 przez Rektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 22 minuty temu, Solo napisał: Obiło mi się kiedyś o uszy że ponoć C-130 nie ma w ogóle linii podziału, które są zaszpachlowane czy też zakitowane i wyglądają bardziej jak wypukłe linie podziału na modelach. Zdaje się że nie trzeba ich ryć. Tu mnie zaskoczyłeś To w swoim w 48 nie będę musiał ryć linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Jak chcesz nudną kluskę to nie ryj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 Zerknij do tej galerii, kilka postów dalej jest wypowiedź o którą mi chodziło: Cytat (..)szpary pomiędzy łączeniem się blach są uzupełniane specjalną masą uszczelniającą tzw."SILANTEM dwuskładnikowym zewnętrznym o kolorze szarym w przypadku stosowania na Herkach naszych Sił Powietrznych." Masa ta przysłaniając szczeliny pomiędzy pokryciem statku powietrznego uwypukla się i twardnieje co w rzeczywistości powoduje, że wygląda to właśnie tak jakby linie podziału blach były wypukłe. Tak czy inaczej, jak widać można zrobić świetnego C-130 bez ruszania wypukłych linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Uratowany poprzez KARKOŁOMNE wręcz malowania. Porównanie zdjęć oryginału nie uzasadnia takich manewrów szprytzpistolem. Trzeba ryć. Delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 Ale to karkołomne malowanie jakże efektowne jest. Zdecydowanie wolę to niż realizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Ja lubię pośrodku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi