GreGG24 Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Zmobilizowany zbliżającym się konkursem w Bytomiu postanowiłem uzupełnić skończony już w ubiegłym roku model Trumpetera o podstawkę. M4A1(76), zakupione przez Izrael we Francji, zostały użyte bojowo w operacji Kadesz w 1956 roku. Ten akurat wykonałem w barwach 7 Brygady Pancernej SOI, czyli "Hatiwa Szewa". Model malowany farbami Tamiya, postarzany specyfikami MiG i AK Interactive. Praktycznie z pudła, wymieniłem tylko kilka uproszczonych uchwytów na kadłubie i wieży na zrobione z miedzianego drutu. Edytowane 4 Marca 2019 przez GreGG24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Jako że jeszce nie robiłem modelu w tej skali nie chcę się za bardzo wymądrzać. Przy malowaniu można było jeszce trochę pokombinować, bo teraz to własciwie wygląda jak baza potraktowana pigmentami. Przy kolejnych modelach warto też pomyśleć o jakich narzędziach, bo te odlane na kadłubie wyglądają słabo. Tak na przysżłość - jak malujesz trzonki na kolor drewna, to to coś pomiędzy głownią kilofa i łomem jest właśnie uchwytem do kilfa - powinno być w kolorze drewna. No i sama podstawka, lepiej by wyglądała z podłożem na całości niż takim kleksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Ja się przyczepię do sklejenia góry i dołu wieży - widać linię podziału. W następnym modelu zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Szkoda że wziąłeś właśnie trąbkę no kitajce skopali całkiem ten odlewany kadłub , złe kąty i radosna twórczość. Lepiej było połączyć ze starą italką albo zakupić wznowienie Dragona tej wersji.A tak wyszedł mimo starań koszmarek shermano podobny - problem shermanów w 72jce robionych prosto z pudła. Pozdrawiam OLO, zakładaj warsztaty to zawsze pomożemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 2 godziny temu, OLO napisał: ... problem shermanów w 72jce robionych prosto z pudła... Dotyczy to też (niestety) 35. No, może poza modelami Tasca / Asuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi