toled Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Model z serii szybkich, łatwych i przyjemnych. Idealny do relaksu. Jakby się uprzeć można go zrobić spokojnie w jeden dzień, ilością części nie powala, jakość też nie do końca taka jaką znamy u innych producentów, ale widać, że Italeri jakoś tam się stara podwyższać poziom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 3 minuty temu, toled napisał: Model z serii szybkich, łatwych i przyjemnych. Idealny do relaksu. Jakby się uprzeć można go zrobić spokojnie w jeden dzień, ilością części nie powala, jakość też nie do końca taka jaką znamy u innych producentów, ale widać, że Italeri jakoś tam się stara podwyższać poziom. To jest stary model ESCI z lat 80' . https://www.scalemates.com/kits/esci-3047-ford-transit--608807 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Bardzo fajnie, tylko przetnij kalkę ( pasek 3 kolory) w linii podziału drugich drzwi ( tych mniejszych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Bardzo fajnie, tylko przetnij kalkę ( pasek 3 kolory) w linii podziału drugich drzwi ( tych mniejszych ) O lala jakie faux pas, nie mam pojęcia czemu je ominalem...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Najlepszym się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Fau pax to masz w kwestii rdzy i miejsc jej wystepowania. Akurat transit nie zardzewieje Ci u góry na bocznych blachach za to pierwsze co idzie na pozarcie rudej to tylna klapa i przody progów i nadkola/błotniki przednie, doły drzwi...Tu rdza wystepuje jakby auto jeździło po planecie, gdzie obowiązują inne prawa fizyki i woda spływa... Do góry...Jak widzę niestety tego typu merytoryczne babole linie podziału przestają mieć znaczenie...Pięknie zrobiony model i kompletnie bez odzwierciedelnia realiów... pewnie mozesz tłumaczyć, że auto je rdza wszędzie bo np. stało pod krzakiem...pewnie...Ale wtedy elementy, które wymenilem praktycznie juz by przestały istnieć. Skad wiem? Jeździłem takim... Edytowane 12 Maja 2019 przez Thombike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Też na co dzień zajmuję się samochodami i trochę serce boli, że oglądamy na modelach samochodów rdzę nie tam gdzie występuje ona faktycznie ale.... no cóż. Mi i tak najbardziej się podobają przednie lampy. Podświetlenie i wykonanie, no pięknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Tak, wykonanie jest mega ale co z tego, kiedy patrząc przez pryzmat realiow model traci cąłkowicie na wiarygodnosci. Dla mnie wzorcem jest pewien raz, wykonany juz dawno temu, tam wszystko sie zgadza i nie ma sie do czego przyczepić. Niestety znakomita iwększosc modeli to świetnie wykonane wizje oderwane od rzeczywistosci. A niby panowie chcą zachować maksymalny realizm, przynajmniej Ci, którzy potrafia to naprawdę robić. A mało kiedy sie to niestety faktycznie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi