Super Moderator jawkers Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2008 Witam. Panowie mam małe pytanko dotyczące przewodów pneumatycznych, łączących ciągnik z naczepą. Jakiego koloru są te przewody? Czy od hamólców, jest przykładowo czerwony a od zawieszenia żółty, czy mogą być np., dwa czerwone, lub czerwony i zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 z reguły i z tego co pamiętam, są czerwone żółte i czarne. wiem ze czarne to elektryka a czerwone i żółte to hamulce, ABS-s itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Zółty i czerwony, są od powietrza a czarny elektryczny fotki masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Jakbyś zrobił wash'a na drzwiach naczepy to byłby git. Fajoski modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2008 Dzięki panowie. Dzisiaj pomalowałem windę z tyłu naczepy i nałożyłem kalkę. Winda jest jeszcze nie skończona. Model miałem dzisiaj skończyć, a następnie jechać porobić mu kilka zdjęć w terenie, lecz będę musiał to przełożyć na następny tydzień. Model prezentuje się na dzień dzisiejszy tak. Skręciłem także przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Piękny model, naprawdę. Duże dla Ciebie za niego. Super połysk . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2008 Witam. Dzięki wielkie Bilonzo Panowie, czy zamiast czarnego przewodu elektrycznego, mogę zastosować niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Nie bardzo, zawsze elektryczny był czarny i powinieneś sie ego trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Czerwca 2008 Nie bardzo, zawsze elektryczny był czarny i powinieneś sie ego trzymać. Nie miałem w moich zasobach czarnego przewodu, więc postanowiłem pomalować przewód innego koloru na czarno. I tak ciągnik jest już ukończony i została tylko naczepa. Zdjęcia w galerii miały się pojawić dzisiaj, lecz przez brak czasu oraz złą pogodę jestem zmuszony na przełożenie terminu na za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Z zdjęć które dał Merida wynika ze brakuje dwóch czarnych kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Mi W Magnum, czy jemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Czerwca 2008 Witam. Dzisiaj dokończyłem windę i model został obfotografowany w terenie. Na koniec chciałem podziękować wszystkim, tym którzy pomagali dobrymi radami, wypowiadali się oraz tylko popatrzyli jak idzie mi budowa. Zapraszam do Galerii Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Organ18 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Mam 2 Pytania kolego jawkers ta winda załadowcza z tyłu naczepy była zbudowana przez ciebie czy to "fabrka" zbudowała i ona działa np. elektrycznie czy ręką trzeba , a drugie pytanko Przewody elektryczne/pneumatyczne u ciebie spełniają funkcję czy tylko imitacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Kolego Organ18 czy Ty do chole......ry widzisz kiedy wątek był zakończony??!!! W 2008roku!!! Odgrzebujesz temat z przed kilku lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Organ18 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Sushi79 złość piękności szkodzi , szukam takich siłowników by zrobić podobną windę załadowczą dla tego tu jestem , a post nie został zamknięty więc go ciągnę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Jak post nie został zamknięty skoro masz zaproszenie do GALRII i wyraźnie jest napisane... KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Mam 2 Pytania kolego jawkers ta winda załadowcza z tyłu naczepy była zbudowana przez ciebie czy to "fabrka" zbudowała i ona działa np. elektrycznie czy ręką trzeba , a drugie pytanko Przewody elektryczne/pneumatyczne u ciebie spełniają funkcję czy tylko imitacja ? Winda jest z zestawu i trzeba opuszczać ją ręcznie. Przewody pneumatyczne są wykonane z przewodów elektrycznych (popatrz na stronę 24) i nie spełniają swojej funkcji są tylko imitacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Organ18 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź , muszę jednak samemu pokombinować te siłowniki bo przewody jednak zrobię własnej koncepcji funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi