kjp_a_man Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Znalazłem trochę zdjęć. Czy wrzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Odgrzeję kotleta - mam VW T1 Campera z Revella, czy można użyć do waloryzacji silnika blaszek przeznaczonych do VW Garbusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Cześć! Nie wiem, jakie masz części... Zupełnie teoretycznie w Busie (Typ 2) jest trochę inny silnik niż w Garbusie (Typ 1) - podobny, ale ze sztywniejszym kadłubem, powzmacnianymi częściami - jak to w ciężarówce. Może jednak tak być, że większość części będzie pasować. Najlepiej jakbyś jakieś obrazki pokazał... Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Marca 2021 Share Napisano 31 Marca 2021 W sumie sam sobie odpowiedziałem na pytanie jak przejrzałem foty. Silniki są tak jak wspomniałeś podobne, jednak zestaw waloryzacyjny do Garbusa 1300 z Tamiyi jest tak nędzny, że szkoda czasu i lepiej samemu sobie coś zrobić. Oczywiście silnik w T1 Camper Revella to ta sama nędza, co w innych modelach T1 tego producenta, więc uproszczony na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi