kjp_a_man Napisano 26 Kwietnia 2019 Napisano 26 Kwietnia 2019 Znalazłem trochę zdjęć. Czy wrzucać? Cytuj
toled Napisano 30 Marca 2021 Napisano 30 Marca 2021 Odgrzeję kotleta - mam VW T1 Campera z Revella, czy można użyć do waloryzacji silnika blaszek przeznaczonych do VW Garbusa? Cytuj
pmroczko Napisano 30 Marca 2021 Napisano 30 Marca 2021 Cześć! Nie wiem, jakie masz części... Zupełnie teoretycznie w Busie (Typ 2) jest trochę inny silnik niż w Garbusie (Typ 1) - podobny, ale ze sztywniejszym kadłubem, powzmacnianymi częściami - jak to w ciężarówce. Może jednak tak być, że większość części będzie pasować. Najlepiej jakbyś jakieś obrazki pokazał... Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj
toled Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 W sumie sam sobie odpowiedziałem na pytanie jak przejrzałem foty. Silniki są tak jak wspomniałeś podobne, jednak zestaw waloryzacyjny do Garbusa 1300 z Tamiyi jest tak nędzny, że szkoda czasu i lepiej samemu sobie coś zrobić. Oczywiście silnik w T1 Camper Revella to ta sama nędza, co w innych modelach T1 tego producenta, więc uproszczony na maksa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi