kjp_a_man Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Znalazłem trochę zdjęć. Czy wrzucać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 30, 2021 Share Posted March 30, 2021 Odgrzeję kotleta - mam VW T1 Campera z Revella, czy można użyć do waloryzacji silnika blaszek przeznaczonych do VW Garbusa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted March 30, 2021 Share Posted March 30, 2021 Cześć! Nie wiem, jakie masz części... Zupełnie teoretycznie w Busie (Typ 2) jest trochę inny silnik niż w Garbusie (Typ 1) - podobny, ale ze sztywniejszym kadłubem, powzmacnianymi częściami - jak to w ciężarówce. Może jednak tak być, że większość części będzie pasować. Najlepiej jakbyś jakieś obrazki pokazał... Pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 W sumie sam sobie odpowiedziałem na pytanie jak przejrzałem foty. Silniki są tak jak wspomniałeś podobne, jednak zestaw waloryzacyjny do Garbusa 1300 z Tamiyi jest tak nędzny, że szkoda czasu i lepiej samemu sobie coś zrobić. Oczywiście silnik w T1 Camper Revella to ta sama nędza, co w innych modelach T1 tego producenta, więc uproszczony na maksa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts