Tenggeri Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Witam wszystkich Jako,że z zestawu Revella z T-34/76 nie da się zrobić "Rudego" postanowiłem skleić go i wrzucić na jakąś podstawkę. Do podstawki jeszcze doszedł Rosjanin (jasny) i jeden niemiec (ciemny). W planach podstawka ma przedstawiać czołg w natarciu. Ma być zimowy krajobraz. I tu pierwsze pytanie: czy pomiędzy kołami, na wannie kadłuba robić śnieg czy nie? [ [ [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Z tego co pamiętam to był to mam ten zestaw i był on w instrukcji przedstawiony jako zimowy i do tego powinien być rusek w stroju zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Dlaczego T-34 celuje lufą do pojedyńczego niemca ? Tak już zostanie na dioramce ? Masz jakieś zdjęcia dokumentujące przedstawioną sytuację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Podarowałbym sobie niemiaszka, w tej sytuacji zrobiłby sobie krzywdę tym granatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Tenggeri napisałem Ci ostatnio poradę jak robić dobrze fotografie ,ale widzę, że zignorowałeś to. Znalazłem mój model w kartonie i faktycznie ja go wykonywałem w wersji zimowej zgodnie z instrukcją i jeszcze płot miałem troszkę zmodyfikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Sorry Constructor ale zdjęcia robione na szybko teraz będę robił lepsze. Lufa może być wycelowana w inny obiekt. Mam ruska ale mi się nie podoba A co do niemiaszka to może jakąś inną figurkę w innej pozycji postawić, co? To jak z tą wanną robić tam śnieg czy nie? Czy jak posmaruję farbę wikolem to mi się nie wszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Tenggeri Ja to bym wogóle zrobił jakąś taką scenkę, mi tu bardziej pasuje coś spokojnego, bez walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Może podasz jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Może podasz jakieś propozycje? Masz jakieś figurki czołgistów? jeśli tak to może być taka scenka, ze czołg wjechał w płot no i akurat tak wyszło, ze sie załoga zatrzymała, no i przyszła chwila na obserwację okolicy Możesz też zrobić z niego jakiś taki wrak, maznąć na nim jakieś hasło w niemieckim języku, możesz pacnąć tam figurki niemieckich żołnierzy. Nie musisz go robić w wersji zimowej. Możliwości jest wiele. Przecież na wojnie na pewno zdarzało sie wiele różnych historii. możesz samemu dorobić podstawkę, zrobić scenkę z serialu "Czterej pancerni i pies" - kto powiedział, że na twojej scence musi być Rudy? Możesz przenieść "wrak" do miasteczka i tam go wbić w budynek, obsypać cegłami i poustawiać, żołnierzy niemieckich, dodać jakiś niemiecki pojazd i masz dioramę, nie musisz ograniczać się do tej podstawki. Teraz najważniejsza sprawa, to jest twój model i to ty zadecydujesz w jakiej chcesz go zrobić scence Nie śpiesz się, jak nie masz pomysłu, klej inny model, a jak coś wpadnie Ci do głowy to wracasz ponownie do poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Czołgistów nie mam, bo to jest skala1/72. A co do ustawienia to coś pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Czołgistów nie mam, bo to jest skala1/72. A co do ustawienia to coś pomyślimy Kiedyś o ile dobrze pamiętam to do 1:72 też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 (Za) Duży tłok jak na taka mała powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Czołgistow robi Preiser (nr. 72526). Radziecką piechotę w zimowych strojach znajdziesz w Italeri (No. 6069). Mądry jestem bo sam niedawno dioramkę z nimi robiłem. Czołgiści w letnich mundurach ale oni w wozach siedzą to jakoś obleci ;-) Jeśli się zdecydujesz na inne niż zimowe to Preiser robi też radziecki desant czołgowy. Może być ciekawie. Szkoda że u Ciebie włazy pozamykane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Witam! Mam parę uwag do modelu. Po pierwsze - na gąsiennicy (dlaczego sprawdzacz pisowni mi to podkreśla?) masz nieusuniętą część ramki. Gąsiennice musisz przykleić do kół, bo same z siebie się nie ułożą. Mam ten sam model i powiem ci, że chała niesamowita. UM są zdecydowanie lepsze. No ale jak już zacząłeś, to walcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Sprawdzacz Ci podkreśla bo pisze się chyba Gąsienica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Witam po dłuższej nieobecności. Przy sobocie troszkę sobie pomodelowałem. Prace nad podstawką idą powoli do przodu. Dorobiłem uschnięte drzewo, część podstawki pokryłem śniegiem i wżiąłem się za teciaka. Na tamtych pierwszych zdjęciach złożony był na sucho. Gąsienice już poprawione. Co do ustawiania figurek, to zmiana koncepcji. Będzie tylko jedna, ta z zestawu bo tamte wydawały mi się za duże. Na razie podstawka wygląda tak: A tak wyglądają uśnieżone gąsienice: Na postawce będzie tylko ta figurka Komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Widzę ogromne zainteresowanie Ale to nic, do niczego was nie przymuszam. Fotki i tak wrzucę. Na tym modelu po raz pierwszy wykonałem dużo nowych zabiegów. Zrobiłem pierwszy w moim życiu wash, brudzing i postarałem się go troszkę postarzyć. Jak wyszło oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Eeee no wiesz.. farba na pancerzu wygląda jak kisiel ja bym go wrzucił do kreta. Czemu ta soda taka rozwodniona? Musi być sucha, przyklejona na wikol a nie na wodę. Uschnięte drzewko wygląda jak hmm.. jak wytwór nisfornego 6-cio latka zrobiony z modeliny. Pójdź na łąkę, zerwij jakiegoś zeschniętego chwaszczora, albo pokop w ziemi i wykop korzonka i wsadź go na dioramę. Za to bardzo podoba mi się konwencja z przejechaniem płotu-oryginalny i dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Za to bardzo podoba mi się konwencja z przejechaniem płotu-oryginalny i dobry pomysł To nie koncepcja a taka jest ta dioramka, tak trza ją wykonać według instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Aha. No to jak tak to, to, to ten tego...no twórcy modelu mieli dobry i oryginalny pomysł, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Na kołach też mam robić śnieg, bo nie wiem czy będzie realistycznie z zaśnieżonymi kołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Nie siląc się na złośliwości zauważę tylko, że to kolejny ślepy teciak. Nic dziwnego, że wali w płoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Na tym etapie kończę relację, bo nie widzę dalszego sensu ciągnięcia tego dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Na tym etapie kończę relację, bo nie widzę dalszego sensu ciągnięcia tego dalej. Możemy chociaż wiedzieć dlaczego? Musisz wiedzieć, że nie na każde pytanie cały czas ktoś będzie Ci odpowiadał, musisz sam czasem pokombinować, wykazać chęci, a nie czekać na innych. Wystarczy w Google wpisać "tank winter" i masz troszkę foto z czołgami w zimowym krajobrazie Pójdźmy dalej, wpisałem "czołg zima" Polecam również obejrzenie tych stron z tymi fotkami bo są ciekawe, troszkę sobie poczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Constructor dzięki za zdjęcia, napewno się przydadzą. Wkurza mnie to, że staram się jak mogę, a efekty są jakie są. Kombinuje z tym czołgiem jak mogę, żeby wyglądał jakoś ciekawie, a i tak nic nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi